Concorde Capital: $20 млн на бурштині

Concorde Capital: $20 млн на бурштині
Зображення асоціативне

З якими ще корисними копалинами працюють Ігор Мазепа і партнери?

Інвестиційна група Concorde Capital планує заробити на видобуванні бурштину 20 млн дол.. Про це заявив засновник і генеральний директор Concorde Capital Ігор Мазепа, відповідаючи на запитання Сергія Шевчука в інтерв’ю виданню ЛІГА.Финансы (мовою оригіналу):

“– Сколько планируете “забрать” из добычи янтаря?

– Миллионов 20. У нас есть производственная программа на три года. Вложили порядка $5 млн”.

 

Також інвестор заявив, що частка чорного ринку в бурштиновому бізнесі в Україні вже є меншою за 50%, і вона “суттєво скоротилася за останній час”. “Це одна з небагатьох речей, за яку я можу похвалити владу”, – сказав Мазепа.

Нагадаємо, наприкінці травня 2021 року про початок видобування бурштину на родовищі Володимирець Східний заявили в компанії ТОВ “Центр Сонячне Ремесло”.

Ігор Мазепа біля легального кар’єру ТОВ “Центр Сонячне Ремесло” на родовищі бурштину Володимирець Східний. Травень 2021 р.

Ще восени 2020 року Concorde Capital виставляла цю компанію на продаж, але в квітні 2021 р. плани переглянули“Ми проаналізували все і вирішили розвивати проект “Сонячне ремесло” разом із партнерами. Це унікальна компанія – єдина в Україні, яка отримала всі ліцензії і дозволи на видобуток бурштину у держави”, – заявляв Ігор Мазепа агентству “Інтерфакс-Україна”.

Бурштиновий кар’єр ТОВ “Центр Сонячне Ремесло” з квадрокоптера. Родовище Володимирець Східний. Травень 2021 р.

ТОВ “Центр Сонячне Ремесло” засновано в 2007 р.. Статутний капітал 1 000 000 грн.. Реєстрація – смт Володимирець, Рівненська обл.. Засновники: Благодир Юрій (32%), ТОВ “Конкорд Консалтинг” (58%), Симха Галина (10%). Кінцеві бенефіціарні власники: Благодир Юрій (Новоград-Волинський, Житомирська обл.) і Мазепа Ігор (Київ) (тут і далі анкетні дані щодо структури власності – дані YouControl). ТОВ “Центр Сонячне Ремесло” володіє дійсним спецдозволом на видобування бурштину №5021 (до 2029 р.) (тут і далі дані про спецдозволи – дані ДНВП “Геоінформ України”).

Ігор Мазепа також заявив, що готовий розглянути можливість продажу свого газового бізнесу за 50 млн дол.: “Мабуть, якщо за газовий бізнес запропонують $50 млн – продамо. Ні – будемо розвивати. Є переконання, що там знаходиться 15 млрд кубів газу. З такими цінами – і, думаю, вони будуть залишатися високими, навіть якщо не $700/тис. куб. м, то $400 – ситуація дає гарний зазор”.

В березні 2021 року в Concorde Capital заявили про встановлення контролю над компанією ТОВ “Навігатор Майницьке”. “Інвестгруппа Concorde Capital спільно з партнерами в кінці січня 2021 року придбала ліцензію на видобуток газу на ділянці площею 79 кв. км у Львівській області …

У групі уточнили, що запаси газу С1 (розвідані, вивчені з детальністю, достатньою для отримання вихідних даних для складання технологічної схеми розробки родовища) складають – 748 млн куб. м, С2 (попередньо оцінені: форма і розміри поклади, умови залягання, товщина і колекторські властивості пластів, складу і властивості нафти, газу і конденсату визначені в загальних рисах за результатами геологічних і геофізичних досліджень) – 12,1 млрд куб. м.”, – писав Інтерфакс-Україна.

ТОВ “Навігатор Майницьке” засновано в грудні 2020 р. Статутний капітал – 1 262 500,00 грн. Місто реєстрації – Київ. Засновник – ТОВ “Села Енерджи”. Кінцеві бенефіціарні власники: Олійник Іван (Київ, 25%), Ведмідь Олег (Київ, 25%), Мазепа Ігор (Київ, 50%). ТОВ “Навігатор Майницьке” володіє дійсним спецдозволом №4769 на геологічне вивчення нафтогазоносних надр, в тому числі дослідно-промислову розробку родовищ вуглеводнів з подальшим видобуванням нафти і газу на площі Майницька (до 2036 р.).

Третім проектом Concorde Capital в надрах є ПрАТ “Кривий Ріг Цемент”“Компанія володіє кар’єром, який забезпечує необхідну сировину для виробництва цементу (вапняк, глина). Кар’єр розташований в Дніпропетровській області”, – йдеться в описі на сайті Concorde Capital. Власне ПрАТ “Кривий Ріг Цемент” має дійсний спецдозвіл №936 на видобування вапняку і глини родовища Жовтокам’янське (до 2037 року, Дніпропетровська обл.).

Четвертий надрокористувач в орбіті Concorde Capital – ТОВ “Рибальський кар’єр”. Компанія володіє спецдозволом на видобування мігматиту родовища Рибальське (№3558, до 2034 року). ПрАТ “Кривий Ріг Цемент” і ТОВ “Рибальський кар’єр” володіє кіпрська Оверін Лімітед.

Рибальський кар’єр знаходиться в межах міста Дніпро. Автор фото Сергій Сімайкін. Джерело: https://nadra.info/2021/04/rybalsky-quarry-dnipro-city/

 

Нагадаємо, в ТОВ “Конкорд Консалтинг” заявляли, що вивчали можливість участі в аукціоні з приватизації АТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія” (який не відбувся 31.08.2021) в інтересах інвестора.

 

Читайте також: Нові спецдозволи для ONUR і карколомна ставка за лот на Житомирщині

Читайте також: Держгеонадр перевірить півсотні кар’єрів, зокрема Укрзалізниці

Читайте також: Без торгу: спецдозволи на граніт і габро пішли за 1/10 стартової ціни

Читайте також: Власники спецдозволів – проти Президента: надрокористувачі масово оскаржують санкції РНБО

Читайте також: ОГХК отримала спірний спецдозвіл на Селищанську ділянку