Чому Ігор Мазепа передумав продавати бурштиновий бізнес?

Чому Ігор Мазепа передумав продавати бурштиновий бізнес?
Засновник і генеральний директор Concorde Capital Ігор Мазепа

Коли і де планує приступити до видобутку бурштину?

Інвесткомпанія Concorde Capital Ігоря Мазепи, яка восени минулого року виставляла на продаж ТОВ “Центр “Сонячне ремесло” – родовище бурштину з запасами 60 тонн – за $5 млн, вирішила розвивати цей проект разом із партнерами. Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Ми проаналізували все і вирішили розвивати проект “Сонячне ремесло” разом із партнерами. Це унікальна компанія – єдина в Україні, яка отримала всі ліцензії і дозволи на видобуток бурштину у держави”, – сказав засновник і генеральний директор Concorde Capital Ігор Мазепа агентству “Інтерфакс- Україна”.

За його словами, планується приступити до видобутку вже в травні цього року.

“Проект розраховано на 5-6 років, після відпрацювання родовища відновимо ліс на його території”, – додав Мазепа.

Згідно інвестпропозиції Concorde Capital від вересня минулого року, ліцензія на видобуток бурштину-сирцю на родовищі “Володимирець Східний” (Рівненська обл.) видана в 2009 році і є дійсною до 2029 року, ліцензійна площа 83,9 га. У 2014-2017 роках було видобуто 8,5 тонн з 18 га, які зараз вимагають рекультивації, на 5-6 га запасів немає.

За оцінками компанії, реалістичний темп видобутку становить від 7 до 12 тонн на рік. Запропонована в вересні минулого року ціна активу передбачала прибутковість інвестора на вкладений капітал на рівні 66% за рік і термін окупності інвестицій – півтора року при середньозваженій ціні бурштину в $600 за кг.

У вересні минулого року був оголошений аукціон з продажу цього янтарного проекту через “Прозорро.Продажі”, який повинен був відбутися в жовтні, проте, не відбувся.

Згідно держреєстру, 58% у ТОВ “Центр “Сонячне ремесло” належить “Конкорд Консалтинг”, 32% – Юрію Благодирю та 10% – Галині Симхі.

Concorde Capital – одна з провідних українських інвестгруп, заснована в 2004 році. Надає повний спектр міжнародних брокерських та інвестиційних послуг. Використовуючи різні фінансові інструменти, компанія залучила понад $3 млрд для українських компаній у сфері металургії, автомобілебудування, нерухомості, а також хімічному, нафтогазовому, сільськогосподарському та фармацевтичному секторі.

 

Читайте також: Сергій Тігіпко встановив контроль над двома кар’єрами в 2020 р.

Читайте також: Коли приватизують торф’яні підприємства?

Читайте також: Тарас Кузьмич: Площі “Будинку Книги” здавалися в оренду за 1 гривню на рік! 

Читайте також: Виробник вапна в Івано-Франківській області отримає “інвестиційну няню”

 

Джерело фото: https://concorde.ua/ru/about/expert/mazepa/