Виробник вапна в Івано-Франківській області отримає “інвестиційну няню”

Виробник вапна в Івано-Франківській області отримає “інвестиційну няню”

Група компаній “Галвапно” стане учасником державної програми з підтримки інвестпроєктів UkraineInvest

Національний виробник вапна ГК “Галвапно” стане учасником пілотного проєкту “Офісу із залучення та підтримки інвестицій” та отримає “підтримку в процесі підготовки та реалізації” будівництва сучасного комплексу з випалу вапна. Про це йдеться у Меморандумі про наміри щодо співпраці, підписаному 19.04.2021 між інвестором групи та новоствореною державною установою UkraineInvest на виконання Закону “Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями в Україні” (т.з. Закону “Про інвестиційних нянь”), інформує NADRA.info з посиланням на дані прес-служби ГК “Галвапно”.

Меморандум підписали Виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач та інвестор ГК “Галвапно” Ілля Марчевський

 

В групі також повідомляють, що 22 квітня 2021 року на території Стриганецького кар’єру у с. Довге Івано-Франківської області о 10:00 відбудеться презентація першого етапу будівництва нового комплексу по випалу вапна і круглий стіл “Інвестиційна привабливість Прикарпаття: успішні проєкти, виклики та перспективи” за участі представників державної влади, місцевої громади та бізнесу. 

У круглому столі візьмуть участь Міхеіл Саакашвілі — голова Виконавчого комітету Національної ради реформ, Ілля Марчевський — інвестор та власник ГК “Галвапно”, Роксолана Джура — екс-мер м. Бурштин, голова ГО “Фундація справедливої трансформації громад”, а також представники бізнес-спільноти, державної, місцевої влади та громади. 

“Реалізація амбітного інвестиційного проєкту з будівництва комплексу з випалу вапна за високими європейськими стандартами дозволить не лише виробляти продукцію найвищої якості для стратегічних галузей української економіки, створить нові робочі місця та конкуренцію іноземним постачальникам, але й виведе Україну у вищу лігу світових виробників широкого асортименту вапна. Ми вперше отримаємо змогу експортувати нашу продукцію до країн Європи та Світу, чого раніше навіть важко було уявити” – заявив Ілля Марчевський, власник ГК “Галвапно”. 

У Галвапні переконані, що новий закон “Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні” сприятиме спрощенню бюрократичних процедур і полегшенню спілкування інвестора із владними структурами й дозвільними органами, у чому допомагатимуть спеціально призначені радники (“інвестняні”), уповноважені Урядовим офісом UkraineInvest. Зокрема, інвесторам надаватимуться податкові та митні пільги, державним коштом забезпечуватимуться об’єкти суміжної інфраструктури, в томи числі будуватимуться нові чи надаватимуться у користування наявні автодороги, лінії зв’язку, мереж тепло-, газо-, водо- й електропостачання, тощо. 

Сфери, на які поширюватиметься дія програми, це – охорона здоров’я, поводження з відходами, добування з метою перероблення та/або збагачення корисних копалин (окрім кам’яного й бурого вугілля, сирої нафти і природного газу), транспорт, складське господарство, поштова та кур’єрська діяльність, логістика, освіта, мистецтво, культура, спорт, туризм і рекреація.

Нагадаємо, відповідно до Закону України “Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями в Україні”, поріг входження у програму підтримки значних капіталовкладень – це зобов’язання вкласти в окремий інвестпроєкт щонайменше 20 мільйонів євро. Проєкт має передбачати будівництво, модернізацію, технічне та/або технологічне переоснащення об’єктів інвестування, придбання необхідного для цього обладнання. Ще одна обов’язкова умова – створення інвестором щонайменше 80 робочих місць із зарплатою не менш ніж на 15% вищою за середню заробітну плату за відповідним видом діяльності в регіоні, де втілюється проєкт. До серпня цього року Міністерство економічного розвитку має затвердити нормативні акти для практичної реалізації законодавчих ініціатив. Перші великі інвестори зможуть скористатися перевагами роботи в Україні вже наприкінці літа – на початку осені, зокрема завдяки змінам до Податкового та Митного кодексів. 

Довідково: До ГК “Галвапно” входять ТОВ “Стриганецький кар’єр” та ТОВ “Галтехнопарк” (виробник вапна). Група реалізує інвестиційний проект з будівництва виробничого комплексу з випалу вапна, який включає в себе 4 (чотири) печі по випалу вапна загальною продуктивністю 1600 тон на добу, дробарно-сортувальний комплексу, складів готової продукції та інші необхідні складові. Місце реалізації Проекту – урочище “Царинка” біля сіл Стриганці та Довге, Тисменицького району, Івано-Франківської області.

 

Будівництво комплексу з випалу вапна на території Стриганецького кар’єру

 

Загальна вартість інвестиційного проекту планується приблизно 36 000 000,00 Євро, а його реалізація розрахована на три роки. Запуск Проекту передбачає створення додаткових робочих місць не лише для технічних спеціалістів (мельники, завідуючі складами), а й для бухгалтерів, економістів, обліковців, керівників структурних підрозділів, інших спеціалістів в кількості понад 80 працівників.

Проект передбачає використання сучасної екологічно чистої технології. Будівництво вказаного виробничого комплексу здійснюватиметься з використанням унікальних технологій та обладнання компанії QualiCal International (Італія), які забезпечать відповідність збудованого комплексу з випалу вапна максимально можливому рівню енергоефективності та найвищому рівню екологічної безпеки. Печі будуть працювати на найменш забруднюючому виді палива – природному газі. При будівництві буде також встановлено сучасну систему очистки димових газів.

 

Читайте також: Піщана справа: кому в ОГП нарахували збитків на понад півмільярда гривень?

Читайте також: Скільки охочих купити ОГХК нарахували у Фонді держмайна?

Читайте також: Хто отримав спецдозволи на користування надрами у березні 2021 р.?

Читайте також: Геоінформ готує до запуску Національний геологічний портал

 

Джерело фото: прес-служба ГК “Галвапно”