Ціна на бурштинову ділянку впала удев’ятеро!

Ціна на бурштинову ділянку впала удев’ятеро!

В середу, 21.04.2021 в електронній системі ДП “Прозорро.Продажі” відбулися лише 2 аукціони з продажу спецдозволів на користування надрами з 7-ми запланованих.

АТ “Укргазвидобування” запропонувало трохи більше 120,7 млн грн за спецдозвіл на видобування природного газу родовища Юліївське (Харківська обл.). Ціна стартувала з 58,7 млн грн, але торгу як такого не було – переможна ставка Укргазвидобування є початковою ставкою компанії. На другому місці – ТОВ “Аукціонно-консалтинговий центр” зі ставкою 58,7 млн грн.

Результат цього аукціону вже прокоментував голова Державної служби геології та надр України Роман Опімах: “Об’єкт добре розвіданий, на ньому обліковані запаси природного газу й конденсату. На сусідньому родовищі споруджена установка комплексної підготовки газу та конденсату, побудована та введена в експлуатацію установка з вилучення пропан-бутану. Ці чинники вплинули на прийняття інвестиційного рішення”, – цитують очільника на офіційній сторінці Служби у мережі Facebook.

Якщо ціна на газовий спецдозвіл зросла більше, ніж удвічі, то ціна на бурштиновий – впала удев’ятеро. 

ТОВ “Вертеп” стало єдиним учасником “голландського” аукціону з продажу спецдозволу на ділянку “Нечаївська” (бурштин, Рівненська обл.). Під час торгів ціна впала зі стартової 334 560 грн до 36 800 грн.

Довідково: ТОВ “Вертеп” було створено 16.04.2021, тобто, менше, ніж за тиждень до торгів. Компанія має статутний капітал 45 000 грн, зареєстрована у Львові. Засновниця і керівниця – Людмила Курач з Рівного.

Не знайшлося охочих купити спецдозволи на ділянку “Катеринівка” (бурштин), східну ділянку Миколаївського родовища (глина), Східно-Космацьку площу (нафта, газ, конденсат), Лючківсько-Березівську площу (нафта, газ, конденсат), Щербаківсько-Шкурупіївську площу (нафта, газ, конденсат). 

Нагадаємо, на 22.04.2021 заплановано повторні торги такими спецдозволами:

  1. Каолін лужнийДілянка “Орепи“ (Житомирська обл.), геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ каоліну лужного, 5 років.
  2. Підземні питні водиДілянка розширеного Черніївського водозабору (Івано-Франківська обл.), видобування підземних питних вод, 20 років.
  3. Каолін первинний та пісокПавлівське родовище (Дніпропетровська обл.), видобування каоліну первинного та піску, 20 років.
  4. Підземні мінеральні водиДілянка надр «Розгірче» (Львівська обл.) геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ підземних мінеральних вод, 5 років.

 

Читайте також: Виробник вапна в Івано-Франківській області отримає “інвестиційну няню”

Читайте також: Піщана справа: кому в ОГП нарахували збитків на понад півмільярда гривень?

Читайте також: Скільки охочих купити ОГХК нарахували у Фонді держмайна?

Читайте також: Хто отримав спецдозволи на користування надрами у березні 2021 р.?

Читайте також: Геоінформ готує до запуску Національний геологічний портал

 

Фото новини – асоціативне. Джерело: https://cutt.ly/Gjbdex8