Сапонітову ділянку розіграли менше, ніж за півціни

Сапонітову ділянку розіграли менше, ніж за півціни

27.04.2021 в електронній системі ДП “Прозорро.Продажі” відбувся електронний аукціон з продажу спецдозволу на користування надрами за методом покрокового зниження стартової ціни (“голландський” аукціон). На торги було виставлено ділянку Ташківська-1 (геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою, на 5 років).

Ціна стартувала з 473 975 грн і опустилася вниз до 104 275,5 тис. грн, після чого учасники підняли її до 205 704 грн.

Перемогу в аукціоні здобуло ТОВ “Київ фундамент буд”. Друге місце зі ставкою 201 000 грн – ТОВ “Будівельний концерн Адан”.

Довідково: ТОВ “Київ фундамент буд” зареєстроване в 2018 р. в Києві. Статутний капітал 2000 грн. Засновник і директор компанії – Олег Шпиль з Рівного. Раніше виданих спецдозволів на користування надрами компанія не має. Заяв про отримання спецдозволів на подавала, спецдозволи на аукціони не номінувала.

Отримати коментарі переможця не вдалося – в державному реєстрі вказано невірний номер телефону.

У свою чергу, директор ТОВ “БК “Адан” Олександр Йосипок заявив в телефонному коментарі NADRA.info, що готовий викупити спецдозвіл, якщо переможець відмовиться.

Передісторія: Перші торги спецдозволом на ділянку Ташківська-1 не відбулися 11.02.2021 – прийшов тільки 1 учасник ТОВ АтомстроймеханізаціяЗниження ціни удвічі на повторних торгах 18.03.2021 не збудило конкуренцію – на аукціон знову прийшов 1 учасник, цього разу ТОВ Київ фундамент буд, аукціон знов не відбувся. На перший для цієї ділянки “голландський” аукціон 07.04.2021 взагалі ніхто не прийшов.

Нагадаємо, на 27.04.2021 було заплановано проведення ще одного аукціону з продажу спецдозволу – на бурштинову ділянку “Старе село”. Торги не відбулися через відсутність учасників.

 

Читайте також: Чому Ігор Мазепа передумав продавати бурштиновий бізнес?

Читайте також: Сергій Тігіпко встановив контроль над двома кар’єрами в 2020 р.

Читайте також: Коли приватизують торф’яні підприємства?

Читайте також: Тарас Кузьмич: Площі “Будинку Книги” здавалися в оренду за 1 гривню на рік! 

 

Фото асоціативне. Джерело: http://www.saponite.ua/production-and-properties/glinu/