АрселорМіттал Кривий Ріг передав Кривому Рогу 11 автомобілів швидкої допомоги

АрселорМіттал Кривий Ріг передав Кривому Рогу 11 автомобілів швидкої допомоги
Очільник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул і генеральний директор «АрселорМіттал Кривий Ріг» Мауро Лонгобардо

Новини компаній

Публічне акціонерне товариство «АрселорМіттал Кривий Ріг» передало Військовій адміністрації Кривого Рогу 11 автомобілів швидкої допомоги загальною вартістю 11 млн грн. Карети швидких служитимуть у районах, які межують із зоною бойових дій. Їхнім завданням стане евакуація поранених та хворих цивільних мешканців з «гарячої лінії» до найближчої лікарні міста, де їм нададуть стаціонарну допомогу.  Повідмляє прес-служба АрселорМіттал Кривий Ріг.

«Ми вирішили передати 11 «швидких» для того, щоб вони допомагали мирним мешканцям, які отримали поранення або постраждали на окупованих територіях. У майбутньому ми продовжуватимемо нашу співпрацю з адміністрацією у найважливіших питаннях. Звичайно, ми хочемо повернутися до співпраці і в інших напрямках бізнесу, але зараз усі зусилля сконцентровані на наданні гуманітарної допомоги»,  сказав Мауро Лонгобардо, генеральний директор «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Машини були у використанні в Європі, але пройшли необхідне техобслуговування. Вони пристосовані для експлуатації у важких дорожніх та погодних умовах й обладнані спеціальними шинами підвищеної прохідності. Окрім того, «швидкі» оснащені необхідним обладнанням та засобами для проведення лікувальних заходів силами фельдшерської бригади. Такі автомобілі зможуть значно підвищити ефективність роботи медиків і оперативність евакуації поранених серед мирного населення, зокрема дітей, громади Криворізького району.

«Сучасні машини швидкої допомоги – це врятовані життя людей. Я дякую керівництву «АрселорМіттал Кривий Ріг», особисто гендиректору Мауро Лонгобардо за 11 машин швидкої допомоги, які ми передаємо нашим медикам. Наше місто – фортеця, зараз ми всі об’єдналися і працюємо на Перемогу. Я дякую всім, хто бере участь у цій великій роботі. І, звичайно ж, дякую нашим медикам – вони справжні герої та справжні професіонали»,  зазначив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

«Сьогодні ми отримали такі потрібні нові автомобілі. Це велика допомога. Є можливість оснастити «швидкі» необхідною апаратурою, щоб ми могли якісно виконувати свою роботу. Це і кисневі балони для надання кисню хворим, які цього потребують, також можна встановити, наприклад, дефібрилятор, кардіограф. Автомобілі будуть використовуватися у нашій області й також в областях, які межують з нею. Допомагатимемо усім цивільним людям, які цього потребують. Ми вже працювали в таких умовах – вивозили людей після ворожих обстрілів і доставляли їх у лікарні нашого міста для подальшого лікування» розповіла Олена Дубограй, медсестра виїзної бригади швидкої медичної допомоги міста Кривий Ріг.

«АрселорМіттал Кривий Ріг» щорічно допомагає медичним установам міста у придбанні сучасного високовартісного обладнання для діагностики та лікування. Раніше компанія придбала для міських лікарень – Криворізької міської клінічної лікарні №2 та онкологічного диспансеру – медичне обладнання на суму 9,5 млн грн. Це обладнання дозволяє проводити складні операції з максимальною точністю та підвищити рівень діагностики.

У 2020-2021 рр. «АрселорМіттал Кривий Ріг»  передав місту 100 кисневих концентраторів для міських лікарень, а також скерував близько 2 млн грн на закупівлю трьох сучасних ШВЛ для підтримки у боротьбі з коронавірусом.

У 2021 році підприємство скерувало понад 8 млн грн на ремонт центру хірургічної отоларингології та щелепно-лицевої хірургії міської лікарні №2.