З UNIGRAN зняли арешти і заборони

З UNIGRAN зняли арешти і заборони
В карʼєрі групи UNIGRAN

Суд скасував арешти нерухомого майна, техніки, піску і рахунків компаній групи UNIGRAN. Також скасовано обмеження щодо нотаріальних і реєстраційних дій. Повідомляє NADRA.info із посиланням на ухвалу Печерського районного суду міста Києва, ухвалену 31.08.2022 і оприлюднену днями.

З клопотанням зняти заборони з майна і рахунків, в інтересах UNIGRAN до суду звернувся адвокат Дмитро Лазаревич. Він заявив, що арешт було накладено необґрунтовано, а також нагадав, що кредитором групи і іпотекодержателем є Європейський банк реконструкції та розвитку. Адвокат також звернув увагу, що витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань у кримінальному провадженні (№12022000000000359) не містить інформації про те, що досудове розслідування здійснюється щодо посадових осіб жодної з перелічених компаній. Також жодному посадовцю жодної компанії не було повідомлено про підозру в кримінальній справі, в рамках якої арештували майно.

«Заявник вказує, що відсутні докази факту завдання матеріальної шкоди і розміру такої шкоди, а також доказів на підтвердження того, що майно, яке належить як фізичній, так і юридичним особам, було одержано злочинним шляхом, внаслідок вчинення кримінального правопорушення, чи є знаряддям злочину.

Постанова про визнання рухомого та нерухомого майна, а також грошових коштів, що знаходяться арештованих банківських рахунках, речовими доказами у кримінальному провадженні є необґрунтованою, в свою чергу вказані товариства позбавлені можливості здійснювати виконання своїх обов`язків за господарськими та цивільними договорами, виплачувати заробітну плату працівникам, сплачувати податки та збори до бюджету», – цитує суд позицію UNIGRAN.

Крім цього, як згадується в ухвалі про скасування арештів, накладені раніше заборони справили негативний вплив на діяльність групи. Зокрема, завдано збитків компаніям групи у вигляді штрафних санкцій та упущеної вигоди, а також «замовникам  піску (будівельним організація), що призведене до зупинення будівництва багатьох об`єктів на території Київської області несплати обов`язкових платежів, податків та зборів (рентної плати, податку на прибутку, ПДФО, ЄСВ). Одна з компаній групи вже отримала листи-претензії щодо невиконання договорів від низки замовників-покупців.

«Враховуючи вказане, підстав вважати, що існує правова підстава для арешту майна заявника взагалі спростовується, а також слідчий суддя (Сергій Вовк – прим.) приходить до висновку про відсутність в кримінальному провадженні даних, які б виправдовували подальше втручання держави у право на мирне володіння заявником належним йому майном, у зв`язку з чим вважає за доцільне скасувати арешт майна», – вирішив суд.

Відтак було скасовано:

  • Арешт понад 390 000 куб. м піску, складованого в Київській області на ділянках ТОВ «Будіндустрія-Сервіс ЛТД» і ТОВ «ДБК «Модуль»;
  • Арешт карʼєрної техніки, яка належить ТОВ «Юнігран» і АТ «Малинський каменедробильний завод»;
  • Арешт вантажних автомобілів, вилучених під час обшуків на території ПрАТ «Пинязевицький кар`єр»;
  • Арешт і заборону вчиняти реєстраційні та нотаріальні дії щодо техніки ТОВ «Будіндустрія-Сервіс ЛТД» та особистого майна (квартири) Ігоря Наумця;
  • Заборону вчиняти реєстраційні і нотаріальні дії щодо рухомого і нерухомого майна, належного ТОВ «Любовичі»;
  • Арешт і заборону вчиняти реєстраційні і нотаріальні дії щодо майна ТОВ «Юнігран-Сервіс» у Житомирській і Полтавській областях;
  • Арешт спеціальної техніки, вилученої під час обшуків на території ТОВ «Юнігран-Сервіс»;
  • Арешт рухомого майна ТОВ «Юнігран-Сервіс»;
  • Арешт і заборону вчиняти реєстраційні і нотаріальні дії щодо майна АТ «Малинський каменедробильний завод»;
  • Арешт і заборону вчиняти реєстраційні і нотаріальні дії щодо майна ПрАТ «Пинязевицький кар`єр»;
  • Арешт і заборону вчиняти реєстраційні і нотаріальні дії щодо майна ТОВ «Будіндустрія-Сервіс ЛТД»;
  • Арешт і заборону вчиняти реєстраційні і нотаріальні дії щодо майна АТ «Коростенський кар`єр»;
  • Арешт і заборону вчиняти реєстраційні і нотаріальні дії щодо майна TOB «Юнiгран»;
  • Арешт і заборону вчиняти реєстраційні і нотаріальні дії щодо ТОВ «Будіндустрія-Сервіс ЛТД», ТОВ «Альянс-Союз», АТ «Коростенський кар`єр», МРГО «СМТ «Барвінківське», TOB «Бpiззо», ТОВ «ДБК «Модуль», АТ «Малинський каменедробильний завод», ТОВ «Юнігран-Сервіс», ПрАТ «Пинязевицький кар`єр», TOB «Юнiгран»;
  • Арешт банківських рахунків ТОВ «Юнігран-Сервіс»;
  • Арешт банківських рахунків АТ «Малинський каменедробильний завод»;
  • Арешт банківських рахунків ПрАТ «Пинязевицький кар`єр»;
  • Арешт банківських рахунків ТОВ «Будіндустрія-Сервіс ЛТД»;
  • Арешт банківських рахунків АТ «Коростенський кар`єр»;
  • Арешт банківських рахунків TOB «Юнiгран».

Зауважимо, напередодні ухвалення рішення про скасування арештів і заборон, а саме 29.08.2022 Печерський районний суд міста Києва відмовив у задоволенні клопотання прокурора Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора про передачу майна UNIGRAN до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Нагадаємо, в 24.06.2022 Служба Безпеки України заявила про блокування видобувних активів «російського олігарха». Як зʼясували NADRA.info, йшлося про групу UNIGRAN українського бізнесмена Ігоря Наумця. Він назвав претензії до його компаній рейдерською атакою та розповів нашим читачам свою версію подій довкола UNIGRAN (читайте інтервʼю: ч. І: Ігор Наумець: Рейдери хочуть вкрасти видобутий нами пісок, а заразом і «віджати» весь Юнігран, ч. ІІ: Ігор Наумець: “Ще кілька тижнів чи місяць – і карʼєри почнуть затоплюватися”). Згодом Ігор Наумець заявив журналістам, що майно і корпоративні права UNIGRAN не було передано до АРМА.

 

Джерело зображення новини: https://www.facebook.com/unigrancompany

 

P.S. Хочете дізнаватися першими про справді важливі новини українських карʼєрів? Підписуйтеся на телеграм-канал «Карʼєри України» за посиланням https://t.me/ukrquarries, а також надсилайте адміністратору Ваші новини про карʼєри України.