Укргазвидобування відновило роботу двох свердловин у Полтавській області

Укргазвидобування відновило роботу двох свердловин у Полтавській області

Новини компаній

Фахівці АТ «Укргазвидобування» відновили життя двох свердловин, які раніше припинили давати газ через виснаження газоносних горизонтів у Полтавській області. Після капітального ремонту, Укргазвидобування видобуває з них близько 250 тис. куб. м газу на добу. Повідомляють на Facebook-сторінці компанії.

«Аби свердловини знову запрацювали, наші фахівці вирішили задіяти в роботу інші перспективні горизонти. Для цього замінили старі зношені труби та виконали перфорацію. Обидві операції з капітального ремонту свердловин виконав внутрішній сервісний підрядник – УГВ-Сервіс. Попри небезпеку та складнощі із логістикою і забезпеченням необхідними матеріалами, працівники філії продовжують виконувати як базові ремонти, так і надскладні операції з вилучення аварійного обладнання, проводять підготовки до операцій з ГРП та випробування свердловин після експлуатаційного та пошукового буріння. Завдяки капітальному ремонту на одній із згаданих свердловин також відкриласяможливість приростити запаси газу, які раніше не обліковувалися», – йдеться у повідомленні Укргазвидобування.

«З початку 2022 року ми виконали десятки операції з капітальних ремонтів свердловин. Через повномасштабну війну обсяг робіт довелося зменшити, та ми намагаємося надолужити втрати за рахунок підвищеної уваги до кожної операції», – зазначає Ольга Остапенко, начальниця департаменту моніторингу та планування геолого-технологічних заходів Укргазвидобування.

Нагадаємо, раніше у вересні повідомлялося, що Укргазвидобування запустило нову високодебітну свердловину. У вересні минулого року в Укргазвидобуванні заявили, що пробурили нову розвідувальну свердловину глибиною 6 200 м. 1 серпня 2022 р. Укргазвидобування запустило в роботу нову дотискуючу компресорну станцію. Наприкінці серпня стало відомо, що Укргазвидобування заплатить 30 млн грн за археологічні розкопки і 22 млн грн за викошування трави в Полтавській області.

 

Джерело зображення: https://www.facebook.com/NaftogazUGV/photos/a.321839904607500/4265440336914084