Буткевич і партнери запустили щебеневий завод на Житомирщині

Буткевич і партнери запустили щебеневий завод на Житомирщині

В розробку Жеревського родовища і переробні потужності інвестували USD 22 000 000.

 

ТОВ «Гранітний карʼєр» запустило в роботу новий щебеневий завод на Житомирщині. Повідомляє NADRA.info із посиланням на реліз інвестиційної групи BGV Group Management.

«Офіційне відкриття заводу відбулося 27 вересня у рамках «Першого форуму відновлення. Житомирщина», у якому взяли участь представники 50 країн і який проводився на території ТОВ «Гранітний кар’єр» за організації Міністерства інфраструктури України, Посольства Естонської Республіки в Україні та RISE Ukraine – Coalition for Reconstruction.

ТОВ «Гранітний кар’єр» веде свою промислову діяльність на базі Жеревського родовища площею 63.2 га, запаси якого складають 46 млн куб. метрів породи у щільному тілі. Завдяки повній реконструкції та модернізації підприємства компанія запустила виробництво високоякісної щебеневої продукції на високотехнологічному обладнанні SANDVIK (Швеція) з річною потужністю у понад 1,5 млн тонн по переробці гірничої маси.

Підприємство закупило повністю новий парк техніки від провідних виробників, таких як DOOSAN, LGMG (VOLVO GROUP), HBXG (SHEHWA). ТОВ «Гранітний кар’єр» також має власну залізничну інфраструктуру з автоматизованою системою навантаження вагонів.

Наразі наша ціль — посилювати промислові потужності задля збільшення кількості виготовлення українського щебеню, який вже використовується партнерами для відновлення української інфраструктури.

Дякуємо захисникам за те, що це відкриття і Форум стали можливими», – йдеться в релізі.

 

В BGV Group Management також відзначають, що ТОВ «Гранітний кар’єр» — одне з найсучасніших підприємств в Україні, яке спеціалізується на виробництві щебеневої продукції. Завод було добудовано та введено в експлуатацію вже під час війни, забезпечивши до 200 робочих місць у регіоні. Орієнтовні інвестиції у розвідку та запуск потужностей підприємства на сьогодні сягають близько 22 млн доларів.

 

Довідка NADRA.info:

ТОВ «Гранітний кар’єр» засновано в 2003 р.. Статутний капітал 2 575 000 грн. Реєстрація – с. Жеревці, Житомирська обл.. Керівник – Толкач Олександр. Учасники товариства: КОМПАНІЯ “БІ.ВІ.ЕТЕРНІТІ ХОЛДІНГЗ ЛІМІТЕД” (Кіпр), Якименко Віталій, Настенко Олександр. Кінцева бенефіціарна власниця – Валентина Буткевич (дружина Геннадія Буткевича – засновника корпорації АТБ та інвестиційної групи BGV Group). Як писали NADRA.info, восени 2021 р. подружжя Буткевичів контролювало 15 спецдозволів на користування надрами (вуглеводні, руди молібдену, берилію, рідкісних металів, графіту, титану та урану (дія трьох уранових спецдозволів не геологічне вивчення закінчилася в 2021 р., спецдозвіл на видобування не був наданий)). В жовтні 2021 року компанія «Трайдент Геоінвест Україна» Буткевича хотіла взяти участь у приватизації АТ «Обʼєднана гірничо-хімічна компанія», втім була єдиним зареєстрованим учасником аукціону, і він не відбувся.

Віталій Якименко є батьком народного депутата Верховної Ради України, голови підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Павла Якименка.

 

Джерело зображень: BGV Group Management