Компанії Геннадія Буткевича відмовили у видачі спецдозвола

Компанії Геннадія Буткевича відмовили у видачі спецдозвола
Геннадій Буткевич. Джерело фото: https://bgv.com.ua/uk/teams/

Державна служба геології та надр відмовила ТОВ “Атомні енергетичні системи України” (АЕСУ) в наданні спецдозволу на видобування уранових руд Сафонівської ділянки, що знаходиться у Миколаївській області. Пишуть НАШІ ГРОШІ з посиланням на наказ Голови Держгеонадр Романа Опімаха №773 від 22.10.2021.

У видачі спецдозволу відмовлено “у зв’язку з виявленням у поданих документах недостовірних даних”. NADRA.info чекає на коментарі АЕСУ.

ТОВ “Атомні енергетичні системи України” володіє трьома дійсними спецдозволами на геологічне вивчення включно з дослідно-промисловою розробкою руд урану в Миколаївській області: №4938 (ділянка Сафонівська), 4939 (площа Михайлівська), 4940 (ділянка Новогурівська) – дані ДНВП “Геоінформ України”.

ТОВ “Атомні енергетичні системи України” засновано в 2015 р.. Статутний капітал 25 тис. грн. Реєстрація – с. Миколаївка, Миколаївська обл.. Засновники: Буткевич Геннадій (83,4%), Настенко Олександр (8,3%), Якименко Віталій (8,3%). Кінцевий бенефіціарний власник – Буткевич Геннадій (дані про структуру власності – YouControl). Нагадаємо, Віталій Якименко є батьком народного депутата Верховної Ради України, голови підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Павла Якименка.

В липні 2020 року в ТОВ “Атомні енергетичні системи України” заявили, що компанією вперше в Україні був складений ресурсний звіт по урановому родовищу відповідно до міжнародних вимог, в даному випадку — відповідно до коду JORC (Австралія)Запаси в Сафонівському родовищі оцінили як 4700 тонн. “Наша мета — допомогти державі у виконанні задекларованої програми енергетичної безпеки. Зараз нашим АЕС потрібно 2400 тонн урану на рік, а добуває Україна тільки 600. Решту купуємо за зовнішніми контрактами за валюту, в тому числі і в Росії. У свою чергу, атомна енергетика — це як кров для української економіки, вона займає 52% в загальному енергетичному балансі”, – заявляв Юрій Бакаржієв. “У тривалій перспективі АЕСУ розглядає можливість виходу на IPO”, – йшлося у повідомленні. Сайт компанії – https://nucsystems.com.ua/ru/

 

Нагадаємо, нещодавно іншу уранову ділянку без аукціону в Держгеонадр вирішили віддати казенному підприємству “Кіровгеологія”, яке очолює Олександр Залужний. Втім, станом на 04.11.2021 (дані ДНВП “Геоінформ України”) дійсними урановими спецдозволами володіють лише дві компанії: АЕСУ (3 спецдозволи) і ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат“ (4 спецдозволи на видобування: №905 – родовище Центральне, №906 – родовище Мічуринське, №2692 – родовище Ватутінське, №4353 родовище Новоконстянтинівське).

Також нагадаємо, що ТОВ “БІ ДЖІ ВІ ГРУП МЕНЕДЖМЕНТ” Геннадія Буткевича була серед компаній, які розглядали можливість участі в торгах з приватизації АТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія”.

 

Читайте також: ТОП-10 кар’єрів (граніт, мігматит, гранодіорит) за сплатою ренти у 2020 р.

Читайте також: Райт Солюшн відновила дослідно-промислову розробку бурштину в Житомирській області

Читайте також: Жовтневий виторг Держгеонадр. За скільки і хто насправді викупить розіграні спецдозволи?

Читайте також: 300 мільйонів гривень – у розробку українського родовища руд літію?

Читайте також: Київський ювелірний завод втратить постачальника українських самоцвітів?