Гірники ДТЕК Енерго видобули 13,7 млн т вугілля за 10 місяців цього року

Гірники ДТЕК Енерго видобули 13,7 млн т вугілля за 10 місяців цього року

Новини компаній

Протягом січня-жовтня цього року на шахтах ДТЕК Енерго видобули 13,7 млн т вугілля марки “Г”. Для забезпечення стабільного безперервного видобутку за цей період на шахтах компанії ввели у роботу 23 нові лави. Повідомляють в компанії.

Лише у жовтні на шахтах компанії було видобуто понад 1,4 млн т палива та запущено 2 нові лави. Всього ж у цьому році компанія планує видобути майже 17 млн т газового вугілля, а до кінця року – ввести у роботу ще 6 нових лав.

“Компанія ДТЕК Енерго забезпечує суттєвий внесок в енергонезалежність України, тому зараз на плечах українських гірників ще більше відповідальності. Стартував опалювальний сезон і разом з енергетиками потрібно забезпечити світло та тепло у будинках мільйонів наших співвітчизників. І зробити все це потрібно в умовах дефіциту та рекордних цін на газ, вугілля та нафту, наслідки яких відчуває весь світ. Але наші гірники прийняли цей виклик і лише за один місяць колективи ДТЕК Павлоградвугілля встановили одразу три рекорди. У ШУ Першотравенське легендарна ділянка видала 1 млн т вугілля з початку року, тримаючи планку мільйонного видобутку вже четвертий рік поспіль. Одразу подвійний рекорд зафіксували і на ШУ Дніпровське. На однойменній шахті у жовтні силами двох ділянок видобули 225 тис. т вугілля. Ще на одній ділянці минулого місяця підняли на-гора 127 тис. т. – максимум за всю історію шахти”, – зазначив генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.

Cтаном на 3 листопада запаси вугілля на складах ТЕС ДТЕК Енерго склали 405 тис. т. Поповнення запасів відбувається як за рахунок власного видобутку, так і завдяки імпорту. На коливання обсягів складів вугілля в останні два місяці вплинуло різке похолодання та підвищене навантаження на ТЕС ДТЕК Енерго в останню декаду вересня, робота повного складу обладнання (одночасно від 28 до 30 блоків ТЕС) в окремі періоди жовтня, а також нещодавнє екстрене відвантаження майже 50 тис. т палива для покриття його дефіциту на генераціях ПАТ “Центренерго” та ПАТ “Донбасенерго”.

Як повідомляється на сайті компанії, виробничі потужності видобутку і збагачення вугілля ДТЕК Енерго представлені 13 шахтами і 4 вуглезбагачувальними фабриками. Сумарний видобуток вугілля за 2020 рік сягнув 18,9 млн тонн.

 

Читайте також: ТОП-10 кар’єрів (граніт, мігматит, гранодіорит) за сплатою ренти у 2020 р.

Читайте також: Райт Солюшн відновила дослідно-промислову розробку бурштину в Житомирській області

Читайте також: Жовтневий виторг Держгеонадр. За скільки і хто насправді викупить розіграні спецдозволи?

Читайте також: 300 мільйонів гривень – у розробку українського родовища руд літію?

Читайте також: Київський ювелірний завод втратить постачальника українських самоцвітів?