Карʼєра в Укргазвидобуванні: вакансії і стажування

Карʼєра в Укргазвидобуванні: вакансії і стажування

Новини компаній

АТ «Укргазвидобування» шукає фахівців і проводить практичні навчання для студентів 

 

7 вакансій АТ «Укргазвидобування» є відкритими станом на вересень 2022 р.. Про це NADRA.info повідомили в компанії із посиланням на сторінку Групи Нафтогаз з пошуку персоналу:

  1. Провідний фахівець сектору організаційного розвитку та оцінки персоналу – Київ. 
  2. Інженер з буріння горизонтальних свердловин – Київ.
  3. Менеджер з контролю за обліком природного газу – Київ. 
  4. Провідний фахівець відділу оперативного контролю за виробничою діяльністю – Київ. 
  5. Головний фахівець з контролю за бурінням та капітальним ремонтом свердловин – Київ. 
  6. Менеджер з координації виробничих процесів – Київ.
  7. Начальник відділу операційної ефективності – Полтава.

Також Укргазвидобування пропонує багато можливостей для студентів та молодих фахівців. Зокрема, добігла кінця тримісячна програма стажування студентів профільних вищих навчальних закладів, яка розпочалася в травні цього року. 

Стажування пройшли 12 студентів із таких ВНЗ:

  • Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу (ІФНТУНГ); 
  • Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна;
  • Національний університет «Полтавська Політехніка ім. Ю. Кондратюка»;
  • Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут».

Напрями стажування – це основні напрями діяльності Укргазвидобування. Для кожного переможця напрям було визначено індивідуально в залежності від спеціалізації, яку він/вона здобуває, зокрема це геологія, розробка нафтогазових родовищ, буріння, наземна інфраструктура, екологія.

Старт програми стажування було анонсовано ще 14.01.2022 року на Facebook-сторінці навчальної платформи DEEP. 

«Всі охочі могли подати своє резюме та мотиваційний лист, які були основною вимогою для розгляду кандидата на посаду майбутнього стажиста: ми обирали найкращих з тих, хто не тільки має ґрунтовні теоретичні знання та досвід участі в конференціях,  знання іноземних мов, але й важливим фактором для участі у програмі стажування була мотивація – бажання студента вийти на виробництво та на практиці відпрацювати теорію і зустрітися з новими викликами. 18 лютого завершився попередній відбір кандидатів з 52 загалом правильно поданих заявок. 23 лютого у переддень війни була проведена співбесіда з HR та відібрано кандидатів для  участі у програмі стажування.

Але війна внесла свої корективи, старт програми довелося відкласти і при відновленні програми стажування у квітні 2022 частина фінальних кандидатів не змогла підтвердити свою можливість пройти стажування. Тому 25 квітня у співпраці з Ivano-Frankivsk SPE Student Chapter було оголошено додатковий прийом заявок на їхній сторінці у Facebook. Проведено відбір кандидатів ще серед 39 загалом правильно поданих заявок. 

29 квітня була проведена фінальна співбесіда з HR, що визначила переможців, які і отримали запрошення на проходження стажування в Укргазвидобуванні», – розповіли в Укргазвидобуванні.

Цікаво, що компанія не тільки інвестує в розвиток майбутніх професіоналів галузі, закріплюючи наставників – досвідчених фахівців, але й стажування оплачується, адже студенти працевлаштовані і це в них – перше робоче місце.

«Ми зацікавлені готувати під себе молодих та вмотивованих спеціалістів. Нам потрібен якісний та професійний персонал для нашої основної виробничої діяльності. Ми, як відповідальний та зацікавлений роботодавець, діємо на випередження та покращуємо рівень підготовки наших майбутніх працівників. При вивільненні будь-якої позиції, в першу чергу, посада буде запропонована вмотивованому та проактивному стажисту», – кажуть в компанії.

Спеціально для стажерів, в Укргазвидобуванні вперше реалізували проект наставництва – робочих зустрічей з профільними експертами. Всі наставники – це наукові співробітники R&D центру – філії УкрНДІгаз:

  • Семеняка Олександр Григорович – Начальник сектору науково-технічного та методичного забезпечення робіт з експлуатації та ремонту свердловин;
  • Євсєєв Олексій Вадимович – Начальник відділу наземної інфраструктури, підготовки та переробки вуглеводнів;
  • Савчук Владислав Віталійович – Старший науковий співробітник сектору фільтраційного 3D моделювання;
  • Савчук Денис Русланович – Старший науковий співробітник сектору фільтраційного 3D моделювання;
  • Синєгубка Віталій Володимирович – Молодший науковий співробітник сектору підрахунку запасів вуглеводнів;
  • Фуглевич Олег Миронович – Начальник відділу техніки та технології буріння;
  • Брусенцева Тетяна Володимирівна – Начальник відділу екологічних досліджень, охорони навколишнього середовища і промислової санітарії.

За результатами описаної програми один зі стажистів вже отримав пропозицію працевлаштування в компанії, сім студентів отримали пропозицію продовжити стажування в Укргазвидобуванні на наступний етап, але вже за більш поглибленими програмами підготовки, і ще чотири стажисти успішно завершили стажування і повернулися до навчання.

Наразі компанія проводить нові хвилі набору студентів на стажування. Зокрема, триває конкурс на позиції для стажування у підрозділах компанії у Львові, Києві  та Івано-Франківську. Деталі за посиланням. 

Проте це не єдина можливість, якою можуть скористатися молоді фахівці, аби розпочати свій професійний шлях у галузі. Так, нова програма стажування, яка була оголошена в серпні 2022 року, це набір на оплачувану шестимісячну програму стажування та передбачає роботу з базами даних свердловин та участь у вирішенні реальних кейсів галузі. Студенти зможуть подаватися на стажування головний офіс компанії в Києві або в регіональні підрозділи у Львові, Полтаві чи Івано-Франківську.

В Укргазвидобуванні відзначають, що стажування студентів профільних вишів відбувається в межах розширення програми «Нові таланти», започаткованої Групою Нафтогаз в 2021 р.:

«Мета цієї програми – підвищення кадрового потенціалу нафтогазової галузі шляхом залучення молодих, високопотенційних людей, які мотивовані працювати за спеціальністю в нафтогазовій галузі з найкращим та найнадійнішим роботодавцем.

У грудні 2021 року Нафтогаз завершив відбір кандидатів за програмою «Нові таланти». Зі 154 заявок після проходження всіх необхідних співбесід до колективу АТ «Укргазвидобування вже приєдналися 12 фахівців. Не зважаючи на складну військово-політичну ситуацію в Україні, «нові таланти» розпочали своє стажування та здобули базові профільні знання під час проходження 1го етапу комплексної програми розвитку в АТ «Укргазвидобування». Наприклад, вони вже встигли дистанційно пройти «Програму адаптації нових працівників», обов’язкове навчання з охорони праці в навчально-курсовому комбінаті ГПУ «Шебелинкагазвидобування» та успішно завершити електронні курси «Основи інформаційної безпеки», «Ефективні комунікації», «Правила ділового листування» та багато інших.  Наступний крок – набуття практичних навичок та безпосереднє знайомство з бізнес процесами в компанії. В липні цього року відбулася низка візитів на виробничі об’єкти філії ГПУ «Полтавагазвидобування», такі як дотискувальна компресорна станція, завод з виробництва пропану, бурові установки і установки КРС, проведення внутрішньосвердловинних робіт (ГРП та колтюбінг).  Паралельно з процесом навчання відбувається адаптація колег у колективі. Так, для кожного з них було визначено ментора, який допоможе «новому таланту» у виборі тематики для поглиблення теоретичних знань, підкаже та роз’яснить його нові обов’язки в компанії, допоможе з освоєнням комп’ютерної техніки та спеціалізованого програмного забезпечення».

Зображення новини асоціативне. Джерело: https://naftogaz.csod.com/ux/ats/careersite/1/home?c=naftogaz