Укргазвидобування під час війни досягло рекордних показників буріння

Укргазвидобування під час війни досягло рекордних показників буріння

Новини компаній

Обсяг буріння нових свердловин БУ «Укрбургаз», бурового підрозділу АТ «Укргазвидобування», у вересні 2022 року сягнув рекордного показника – 30 222 м. Більше того, у вересні буровики також встановили рекорд з добової проходки – 1 504 метри. Повідомляють у прес-службі компанії.

Такого результату вдалося досягти в умовах, коли частину родовищ компанії досі тимчасово окуповано або ж вони перебувають поблизу лінії фронту, тож вести на них діяльність немає можливості. Більше того, внаслідок війни було обмежено технічний парк компанії, а постачання необхідних для роботи товарів та послуг значно ускладнилося.

«З початком повномасштабної війни нам, як і багатьом компаніям, довелося призупинити більшість виробничих операцій. Та вже за місяць, разом з успіхами військових, ми почали активно їх відновлювати. Буріння стало ключовим фокусом, адже саме нові свердловини дають найбільший ефект для компенсації природних втрат та приросту видобутку вуглеводнів. У надскладних умовах наші буровики, за участі інших підрозділів, демонструють визначні результати навіть для звичайних часів. Це одна із складових, завдяки яким ми плануємо вже наступного року повернутися до зростання видобутку вуглеводнів, перерваного повномасштабною війною», – зазначив Олександр Романюк, т.в.о. генерального директора Укргазвидобування.

БУ «Укрбургаз» має найбільший в Україні, сучасний парк бурових верстатів. Фахівці компанії регулярно проходять навчання та підвищення кваліфікації за міжнародними стандартами, зокрема, в межах запущеної в компанії програми – «Школа буріння».

«Розуміючи важливість власного, українського газу для країни, буровики Укргазвидобування зуміли акумулювати свій досвід і експертизу, щоб досягти максимально можливого результату. Спільно з іншими підрозділами ми продовжуємо працювати над підвищенням внутрішньої ефективності, щоб впроваджувати технологічно нові проекти, здатні розкривати потенціал українських надр», – підсумував Іван Сушинський, в.о. директора БУ «Укрбургаз».

 

Джерело фото: АТ «Укргазвидобування»