АрселорМіттал Кривий Ріг відновлює роботу гірничого департаменту

АрселорМіттал Кривий Ріг відновлює роботу гірничого департаменту

Новини компаній

Після тимчасової зупинки ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» відновлює роботу свого гірничого департаменту. Вже знов працюють один з двох кар’єрів підприємства, і дві фабрики – дробильна та рудозбагачувальна. Повідомляють у прес-службі компанії.

З 1 серпня видобуток руди планували призупинити на три місяці. Проте гірничо-збагачувальний комплекс почав працювати раніше завдяки тому, що у вересні вдалося експортувати додатковий обсяг залізорудного концентрату (50 тис. тонн) у Польщу. Подальший запуск в роботу ще одного кар’єру, дробильного та рудозбагачувального обладнання залежить від обсягів споживання концентрату металургійним виробництвом «АрселорМіттал Кривий Ріг» і експортних можливостей.

«Рестарт наших гірничо-збагачувальних операцій – це хороша новина і для держави, і для міста, і для усіх наших працівників, які повернуться на свої робочі місця. Протягом вимушеної паузи в роботі ГЗК наші гірники виконали великий обсяг ремонтних і очищувальних робіт, які неможливо реалізувати в умовах працюючого обладнання. Крім того, продовжували реалізовувати ключовий інвестпроект для забезпечення подальшого видобутку руди – транспортували розкривну та невикористану породу з кар’єрів для будівництва нового хвостосховища «Третя карта». «АрселорМіттал Кривий Ріг» не зупинити. Ми впроваджуємо новітні технології, видобуваємо та збагачуємо руду, виробляємо сталь і підтримуємо економіку України в ці часи найважчих випробувань», – сказав Володимир Теслюк, заступник генерального директора з виробництва гірничого департаменту «АрселорМіттал Кривий Ріг».

З початку цього року і до серпня видобуток руди не припинявся ні на день. Своєчасне переорієнтування підприємства на експорт концентрату допомогло у воєнний час втримати на плаву увесь комбінат. Однак влітку на європейських ринках попит на концентрат і металопродукцію різко знизився, при цьому традиційні ринки все ще недосяжні для «АрселорМіттал Кривий Ріг» через блокування українських портів. Витрати на логістику для підприємства підвищилися у 5 разів. Цей комплекс факторів й призвів до тимчасової паузи в роботі ГЗК і скорочення витрат підприємства.

Компанія докладає максимальних зусиль для того, щоб зберегти трудовий колектив та забезпечити належний рівень соціальної підтримки. Від початку повномасштабної війни в Україні «АрселорМіттал Кривий Ріг» робить все, щоб підтримати свою багатотисячну команду. У лютому працівники заздалегідь отримали річну премію та зарплату.

У березні-червні компанія виплачувала 100% зарплати всім працівникам, які були задіяні у виробничій діяльності або працювали віддалено. Працівники, які в той час перебували у простої у зв’язку з обмеженням діяльності підприємства, одержували 2/3 своєї зарплати. З липня переважна частина колективу «АрселорМіттал Кривий Ріг», включно з менеджментом та працівниками-іноземцями, працює на 2/3 навантаження.

Нагадаємо, раніше АрселорМіттал Кривий Ріг передав Кривому Рогу 11 автомобілів швидкої допомоги.

 

Джерело фото: АрселорМіттал Кривий Ріг