Ділянку легкоплавкої глини і суглинку виграла компанія чернівецького забудовника

Ділянку легкоплавкої глини і суглинку виграла компанія чернівецького забудовника

В середу, 12.10.2022 в електронній системі ДП «Прозорро.Продажі» відбувся повторний аукціон з продажу спецдозволу на геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою ділянки Сірет (термін – 5 років; основна корисна копалина – глина легкоплавка, супутня – суглинок) в Чернівецькій області.

Аукціон стартував з 53 380 грн. Торгу як такого не було: учасники не підвищували своїх початкових ставок, і аукціон завершився на таких цінових пропозиціях:

  • ТОВ «ТЦ Система» запропонувало 53 380 грн;
  • ТОВ «Агро Фінанс Груп» – 70 000 грн (переможець). Саме компанія Агро Фінанс Груп номінувала спецдозвіл на аукціон.

ТОВ «Агро Фінанс Груп» засновано в 2014 р.. У видах діяльності, серед іншого, виробництво вогнетривких виробів, цегли, черепиці та інших будівельних виробів із випаленої глини. Статутний капітал 6 400 000 грн. Реєстрація – смт Неполоківці, Чернівецька обл.. Власник і керівник – Софяк Костянтин, який є співінвестором ТОВ «АВВА Груп», будівельної компанії AVVA Building Company і низки обслуговуючих компаній у Чернівцях. Партнер Костянтина Софяка по ТОВ «ЧГПК-Інвест» Олександр Дорошенко контролює ТОВ «Чернівецький гравійно-піщаний карʼєр». Спецдозволів на користування надрами компанії пана Софяка ще не мають (дані YouControl).

Інший запланований на 12.10.2022 аукціон – не відбувся: на ділянку кварцового піску Цеглівка у Закарпатті не знайшлося охочих.

Наступні торги відбудуться 19.10.2022 – виставлено на продаж 17 спецдозволів:

29.11.2022 Держгеонадр розіграє 9 нафтогазових спецдозволів:

  1. Площа Північно-Перещепинська
  2. Південно-Макарцівська площа
  3. Площа Рибницька
  4. Площа Майорівська
  5. Іваниківське родовище(видобування)
  6. Михайло-Борисівська площа
  7. Бірківсько-Зіньківська площа
  8. Південно-Свистунківська площа
  9. Площа Кітван

 

Зображення новини асоціативне.