Олексій Чернишов ініціює відновлення Наглядової ради НАК Нафтогаз України

Олексій Чернишов ініціює відновлення Наглядової ради НАК Нафтогаз України
Фото: https://www.facebook.com/oleksiy.chernyshov

Новини компаній

Новопризначений голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов приступив до виконання обовʼязків і заявив, що «ініціює відновлення Наглядової ради, яка забезпечить прозорість та  контроль за роботою правління». Повідомляє Інформаційне агентство NADRA.info з посиланням на Facebook-сторінку пана Чернишова і матеріали прес-служби Нафтогазу.

Представляючи колективу НАК його нового голову, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відзначив важливу роль компанії у газозабезпеченні країни та подякував за роботу в надскладних умовах, викликаних війною, розв’язаною російською федерацією.

Денис Шмигаль підкреслив великий професійний досвід Олексія Чернишова та висловив впевненість у тому, що з новим керівником розвиток Нафтогазу набуде нового темпу.

Говорячи про пріоритети у роботі підприємства, Прем’єр-міністр України відзначив стабільне проходження опалювального сезону, накопичення газу в сховищах, забезпечення компанії фінансовим ресурсом, забезпечення роботи ТЕЦ та збільшення власного видобутку газу.

«Я переконаний в тому, що колектив Нафтогазу під керівництвом Олексія Чернишова виконає всі пріоритети, які ми маємо сьогодні, та за якими стоїть величезна щоденна та важка робота людей, подекуди, з ризиком для життя»‎, – підкреслив очільник Уряду.

Керівник Нафтогазу подякував за висловлену довіру та зупинився на завданнях, які потребуватимуть першочергової уваги. Зокрема, це забезпечення енергетичної  стабільності та незалежності, зростання довіри до Нафтогазу з боку держави, міжнародних партнерів, кредиторів та інвесторів,  а також  стале проходження нинішнього опалювального сезону.

«‎Для мене є честю очолити компанію, яка є одним із ключових елементів для нашої енергетичної безпеки. Маємо дуже багато працювати для того, щоб Нафтогаз став сильною, незалежною, прозорою інституцією, що здатна ефективно виконувати поставлені перед нею завдання. Наша мета – стати одночасно і незалежними, і стабільними в енергетичній сфері»‎, – підсумував  Олексій Чернишов.

Нагадаємо, повноваження попереднього голови правління Нафтогазу Юрія Вітренка закінчилися 03.11.2022. Того ж дня ЗМІ повідомили про призначення на цю посаду екс-Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

Загальний збиток НАК «Нафтогаз України» за підсумками роботи в першому півріччі 2022 року становив 57,16 млрд грн.

При цьому в Нафтогазі підкреслюють, що, починаючи з квітня, попри активні бойові дії, компанія змогла адаптуватися до нових умов і забезпечила прибуток 420 млн грн у другому кварталі 2022 року. Цього вдалося досягнути, зокрема через скорочення витрат та законодавче врегулювання проблеми компенсації за покладені державою на компанію спеціальні обов’язки. Водночас, згідно із консолідованим фінансовим планом Нафтогазу на 2022 рік, за результатами року передбачено прибуток у 91,8 млрд грн.

 

Фото: https://www.facebook.com/oleksiy.chernyshov