Видобувні бізнеси Сергія Тігіпка зупинено

Видобувні бізнеси Сергія Тігіпка зупинено
Сергій Тігіпко. Фото: https://biz.nv.ua/

Видобувні активи екс-голови Національного банку України, засновника групи TAС, підприємця Сергія Тігіпка було зупинено на тлі повномасштабної війни РФ проти України. Про це пише Бізнес.НВ. Видання цитує виступ Сергія Тігіпка на Київському міжнародному економічному форумі, який відбувся у столиці України 17.11.2022. Разом з власником холдингу Ufuture Василем Хмельницьким та співвласником Нової пошти В’ячеславом Климовим Тигіпко закривав КМЕФ. Він розповів, чому цивілізований світ зобов’язаний допомагати Україні, чи вірить в репарації від Росії та у що продовжує вкладати гроші, незважаючи на війну.

Також Сергій Тігіпко згадав про наслідки війни для його видобувних бізнесів:

«Втратили кар’єр під Куп’янськом, але зараз відновили, правда в розібраному стані. Зупинили два щебеневих кар’єри — немає попиту», – заявив бізнесмен.

Нагадаємо, в лютому 2022 р. група ТАС виставила на продаж Іноземне підприємство «Томашгородський Каменедробильний Завод» (карʼєр і завод у Рівненській обл.) за 4,5 млн доларів США. Запаси карʼєра Томашгородського КДЗ продавець оцінив у 4 500 000 м3 (11 700 000 т), чого вистачить на 8 років за умови видобутку 1,425 млн т на рік. Також можливе розширення запасів до 9,5 млн м3.

Томашгородський КДЗ Сергій Тігіпко купив у 2020 р.. Тоді ж бізнесмен встановив контроль над іншим видобувним обʼєктом – ТОВ «Рокитнянський гранкарʼєр» (Київська обл.).

Крім щебеневих активів, Тігіпко контролює ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Старк», яке володіє спецдозволом на видобування піску в Харківській області.

У серпні 2021 р. ТОВ «Група ТАС» було серед компаній, які цікавилися приватизацією АТ «Обʼєднана гірничо-хімічна компанія». В ТАС розповідали NADRA.INFO, що  початковий інтерес до ОГХК було втрачено після вивчення аукціонної документації.