Група COMSPEC закупила і передала для потреб ЗСУ військові вантажівки

Група COMSPEC закупила і передала для потреб ЗСУ військові вантажівки

Новини компаній

Представники групи компаній COMSPEC та підприємство «Коростенський щебзавод» передали два військових вантажних автомобілі та автобус для воїнів 55 окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ». Повідомляє телеканал «Коростень ТБ».

«Техніка по заявці військової частини. Вони дали заявку тільки на таку техніку. Ми вже такої техніки передали 10 одиниць. Вона призначена для того, щоб перевозити особовий склад підрозділу. В неї знаходиться ще кунг, утеплений – температура повітря нагрівається до 26 градусів. А також може перевозити боєкомплект і гармати. Тобто, М777 вона везе і перевозить з позиції на позицію», – повідомив директор ТДВ «Коростенський щебзавод» Павло Савінський.

Техніку закуповували в Німеччині та перевозили в Україну власними силами. Представники групи компаній також ініціювали зустріч з представниками міської влади, військових комісаріатів та керівниками інших підприємств Коростенської територіальної громади. Поговорили про те, як краще використовувати кошти для закупівлі військової техніки та іншої допомоги військовим. Вони готові поділитися досвідом та допомогти закупити і доставити перевірену військову техніку, адже передали на фронт вже більше 30 автомобілів.

«Поспілкувавшись і з керівниками бригад, і з керівниками військових частин, зрозумівши їхні запити – що необхідно для виконання бойових задач, ми шукали закордоном цю техніку, яка б була і надійна, і в справному стані. То були і пікапи, і мікроавтобуси. Сьогодні – чергова партія військових вантажних автомобілів, які в якості позашляхових машин, більш надійні. Коли ми сьогодні маємо позитивні відгуки від військовослужбовців, які говорять про те, що можуть більш якісно виконувать свої бойові завдання, ми розуміємо, що йдемо правильним шляхом», – заявив представник групи COMSPEC Юрій Поліщук.

Юрій Поліщук наголошує, що закупівля підприємствами саме військової техніки для збройних сил України є набагато ефективнішою, ніж передача транспортних засобів, що знаходяться на балансі підприємств: «Ми розуміємо, наскільки сьогодні важлива підтримка Збройним Силам України. Який величезний запит сьогодні від віськкоматів на різну техніку та транспорті засоби – тому метою сьогоднішньої зустрічі є знайти компромісне рішення, яке могло б максимально ефективно допомагати армії, при цьому не шкодити тим підприємствам, які намагаються в такий важкий час продовжувати працювати».

Журналісти Коростень ТБ розповідають, що група компаній COMSPEC передає ЗСУ не тільки транспортні засоби, а й займається виготовленням спеціальних кріплень для кулеметів та автоматів: їх виготовили і передали до ЗСУ – більше 1200 штук. Кажуть, що готові поділитися кресленнями з тими, хто буде виробляти та безкоштовно передавати кронштейни військовим. Також підприємством були розроблені спеціальні триноги для кулеметів Browning M2, які вже використовуються на фронті. Таким чином, підприємці власним прикладом закликають український бізнес продовжувати працювати та допомагати Збройним Силам України задля нашої спільної перемоги.

Нагадаємо, до групи COMSPEC належить низка видобувних компаній. Кінцевий бенефіціарний власник більшості підприємств – бізнесмен Юрій Біжан.