Перший в Україні видобувний/сировинний хакатон відбудеться в листопаді

Перший в Україні видобувний/сировинний хакатон відбудеться в листопаді

Ukrainian Startup Fund оголосив про запуск спільно з EIT RawMaterials першого в Україні Хакатону з фокусом на мінеральні та металургійні процеси для сталого розвитку – Raw Materials Hackathon: Change4Future.

Організатори закликають долучатися до мережі інноваторів та дослідників з усіх куточків країни, що працюватимуть разом над челенджами під час Хакатону в онлайн-форматі.

“Впевнена, що в Україні багато талановитих людей – і саме зараз найкраща можливість знайти винахідників у сировинному секторі, з якими ми разом відбудуємо країну та станемо повноцінним членом Європейського Союзу.
Відбір стартапів такого рівня в Україні відбуватиметься вперше і як спікерка цього крутого заходу, обіцяю, буде цікаво!” – заявила засновниця Геологічної інвестиційної групи Ірина Супрун, коментуючи оголошення Хакатону.

В рамках заходу на учасників чекають воркшопи та панельні дискусії від лідерів індустрії, менторські сесії, інтенсивні групові сесії з командними менторами для роботи над челенджами та призовий фонд.

До участі в Хакатоні Change4Future запрошуються: стартапи, науковці та молоді вчені, аспіранти та студенти.

Хакатон спрямований на пошук технологій та рішень в рамках 5 челенджів:

  • вдосконаленої та нової розвідки корисних копалин
  • ефективнішого, безпечнішого та стійкого сучасного видобутку
  • переробки мінеральної сировини та металів і виробництва вдосконалених матеріалів
  • оптимізації процесів видобутку та виробництва металів і сплавів (підвищенняефективності процесу, використання меншої кількості енергії та води, зниження вартості та утворення відходів)
  • пошуку альтернативних матеріалів для виготовлення труб.

За підсумками Хакатону, переможці кожного з челенджів отримають призи від партнерів заходу: $10 000 від Amazon Web Services, грант в розмірі $1 000 від Геологічної інвестиційної групи, доступ до пілотування в ключових компаніях галузі, менторство щодо впровадження технології від представників DTEK Oil&Gas (ДТЕК Нафтогаз) та багато іншого.

Дата: 25-28 листопада 2022 року.

Для участі, необхідно заповнити форму заявки до 21 листопада за посиланням: https://eitrawmaterials.mantisbi.io/call/63612de910b76/

Захід відбудеться за підтримки Міністерства освіти і науки України, ReThink, greencubator, Геологічної Інвестиційної Групи, DTEK Oil&Gas (ДТЕК Нафтогаз), European Business Association та Національної Асоціації Добувної Промисловості України.