Держгеонадр розіграла спецдозволи на ділянку гранітів і родовище пісковиків

Держгеонадр розіграла спецдозволи на ділянку гранітів і родовище пісковиків

08.11.2022 в електронній системі ДП «Прозорро.Продажі» відбулися два з девʼяти запланованих аукціонів з продажу спецдозволів на користування надрами. Інформаційне агентство NADRA.INFO публікує огляд торгів із анкетними даними переможців від YouControl.

Очікувані надходження до бюджету від продажу спецдозволів – 561 500 грн. Якщо переможці торгів не сплатять свої цінові пропозиції – втратять по 500 000 грн гарантійних внесків.

 

Граніт

За ділянку Мочулянка-1 (граніт, Рівненська обл., геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою, 5 років) змагалося двоє охочих. Ціна стартувала з 168 108,75 грн, кінцеві ставки учасників:

  • Виробничо-приватна фірма «Каменяр-Древ» – 180 100 грн;
  • ТОВ «Лендстон» – 180 500 грн (переможець).

 

Пісковик

Родовище Переволоцьке (пісковик, Тернопільська обл., видобування, 20 років) також зібрало лише двох учасників. Стартова ціна 345 114 грн, фінальні ставки:

  • ПП «Осінь і Ко» – 375 114 грн;
  • ПП «ВНЛ» – 381 000 грн (переможець).

 

ТОВ «Лендстон» засновано в липні 2021 р.. Статутний капітал 50 000 грн. Реєстрація – с. Соснове, Березнівський р-н, Рівненська обл.. Власниці: Литвиненко Евеліна, Коренчук Ірина, Овдійчук Вікторія. Керівник – Пузирко Андрій. ТОВ «Лендстон» спецдозволів на користування надрами не має. Керівник компанії Андрій Пузирко також очолює ТОВ «Лі-Ко», яке володіє спецдозволом на геологічне вивчення піску ділянки Малолюбашанська-1.

ВПФ «Каменяр-Древ» засновано в 2001 р.. Статутний капітал 7 687 954,04 грн. Реєстрація – с. Берестовець, Рівненський р-н, Рівненська обл.. Власник і керівник – Вдовиченко Олександр. ВПФ «Каменяр-Древ» володіє дійсним спецдозволом на видобування базальту родовища Берестовецьке.

ПП «ВНЛ» засновано в лютому 2022 р.. Статутний капітал 4 950 000 грн. Реєстрація – м. Теребовля, Тернопільський р-н, Тернопільська обл.. Власник і керівник – Марцинів Юрій. ПП «ВНЛ» спецдозволів на надра не має. Керівник компанії Юрій Марцинів також керує МПП «Квін», яке володіє дійсним спецдозволом на ГВ+ДПР пісковику ділянки Русавська-3.

ПП «Осінь і Ко» засновано в 2006 р.. Статутний капітал 4 950 000 грн. Реєстрація – м. Львів. Керівниця і власниця – Колодка Світлана. ПП «Осінь і Ко» володіє дійсними спецдозволами на ГВ+ДПР пісковику ділянка Буданівська-3 і піщано-гравійної суміші ділянки Урочище «Луг».

 

Розіграють іншим разом

Не знайшлося охочих купити спецдозволи на такі ділянки надр:

  1. Родовище Новомихайлівське/ Житомирська / Граніт
  2. Ділянка Бруслинівська/ Вінницька / Граніт
  3. Ділянка Пеньківська/ Вінницька / Граніт
  4. Шадурське родовище/ Житомирська / Габро
  5. Краснопільське (Михайлівське) родовище/ Сумська / Глина, суглинок, глина легкоплавка
  6. Нанківське родовище/ Закарпатська / Глина
  7. Петрівсько-Роменське родовище/ Полтавська/ Суглинок

Про дату торгів спецдозволами на перелічені обʼєкти надр повідомимо пізніше, стежте за публікаціями.

 

Найближчі торги

29.11.2022 Держгеонадр розіграє 8 нафтогазових спецдозволів:

  1. Південно-Макарцівська площа
  2. Площа Рибницька
  3. Площа Майорівська
  4. Іваниківське родовище (видобування)
  5. Михайло-Борисівська площа
  6. Бірківсько-Зіньківська площа
  7. Південно-Свистунківська площа
  8. Площа Кітван

Спершу у цьому перелік було 9 спецдозволів, проте Північно-Перещепинську площу зняли з торгів. Раніше спецдозволом на неї володіли ТОВ «Голден-Деррік» і ТОВ «Глобал Гео Інвест» (останній дозвіл анулювали за рішенням РНБО). Крім Північно-Перещепинської площі, ще два обʼєкти зі списку мають відношення до спадку Голден-Деррік: Майорівська і Південно-Свистунківська площі. Спецдозволом на Майорівську до березня 2021 р. володіло ТОВ «Надрапростір», на Південно-Свистунківську – ТОВ «Еко Газ Альянс». Обом компаніям, як і ТОВ «Глобал Гео Інвест», спецдозволи були анульовані за рішенням РНБО.

 

Зображення новини асоціативне