Інститут Геології презентував Атлас корисних копалин Стрийщини

Інститут Геології презентував Атлас корисних копалин Стрийщини

У Стрийській міській раді презентували Атлас корисних копалин Стрийщини. В раді проект називають надважливим. Його задумали і реалізували фахівці ТОВ «Інститут Геології» в рамках меморандуму з міською радою.

«Відтепер громада отримала символічний ключ до природних багатств, що приховані у надрах нашої землі. Фахівці підрахували, що у межах Стрийської ТГ обліковується 63 родовища з покладами нафти та газу, сировини для будівельних матеріалів, гірничо-хімічної сировини та підземних вод, проте розробляється лише 39 з них. До Атласу увійшли 69 об’єктів, які розподілили на категорії за видами корисних копалин. Для нас цей Атлас дуже важливий, адже спрямований на залучення інвесторів для розвитку ресурсного потенціалу громади», – йдеться у повідомленні Стрийської міськради.

Ознайомитися з Атласом можна у відділі промисловості, аграрної політики та підприємництва Стрийської міської ради (каб.2).

«У цей проект ми вклали багато ресурсів, тому що всю інформацію перевіряли багато разів. Зараз воєнний стан і майже ніякі бази даних недоступні. Але ми доклали надзусиль, і в нас вийшов гарний результат, який ми презентували Стрийській міській територіальній громаді. Я впевнений, що рано чи пізно – точно, воно повинне призвести до успіху на шляху економічного розвитку громади»,прокоментував презентацію Атласу голова наглядової ради Інституту Геології Андрій Локтєв (в 2020 р. очолював Український державний геологорозвідувальний інститут УкрДГРІ – Прим.).

«Вони (Інститут Геології) вийшли до нас із ініціативою зробити цей продукт безкоштовно. Ми маємо цей продукт як громада, зроблений нашим земляком (Андрієм Локтєвим) безкоштовно для громади. Я давно хотів розуміти, на яких багатствах сидить наша громада, щоб правильно зробити інвестиційно-привабливий проект», – заявив міський голова Стрия Олег Канівець.

Фрагменти Атласу: 

Атлас корисних копалин Стрийщини упорядкували: 

  • Андрій Локтєв – Голова наглядової ради ТОВ «Інститут геології»;
  • Марія Мережко – Провідний інженер-проектувальник ТОВ «Інститут геології»;
  • Валентина Синюк – Провідний гідрогеолог ТОВ «Інститут геології»;
  • Марина Мельниченко – Гідрогеолог ТОВ «Інститут геології»;
  • Олена Зубакова – Науковий співробітник Інституту геологічних наук НАН України.

Рецензент:

  • Ганна Левінцева – Голова правління ГО «Спілка геологів України».

 

Нагадаємо, восени минулого року ГО «Спілка геологів України», ТОВ «Інститут геології», ТОВ «Інститут Тутковського» провели курси підвищення кваліфікації для геологів, геофізиків, розробників та петрофізиків.