Цегельному заводу на Хмельниччині і карʼєру на Закарпатті анулювали спецдозволи

Цегельному заводу на Хмельниччині і карʼєру на Закарпатті анулювали спецдозволи

Державна служба геології та надр України анулювала спецдозволи на користування надрами ПрАТ «Новоселицький карʼєр» і ТОВ «Бубнівський цегельний завод». Повідомляє Інформаційне агентство NADRA.INFO із посиланням на накази №19 і №20 від 16.01.2022 за підписом Голови Держгеонадр Романа Опімаха, оприлюднені на офіційному сайті Служби.

Обидва спецдозволи анульовано на виконання рішень судів:

  • ТОВ «Бубнівський цегельний завод» анульовано спецдозвіл № 5152 на видобування суглинків Велико-Бубнівського родовища, розташованого у Хмельницькій області (рішення суду);
  • ПрАТ «Новоселицький кар’єр» – №5173 на видобування вапняків Великокамянецького родовища, розташованого у Закарпатській області (рішення суду).

Обидві компанії були в переліку надрокористувачів, які не подали до Держгеонадр звітність за 2021 р..

Довідково (дані YouControl):

ПрАТ «Новоселицький кар’єр» засновано в 1994 р.. Статутний капітал 4 800 грн. Реєстрація – с. Новоселиця, Тячівський р-н, Закарпатська обл.. Кінцева банефіціарна власниця (КБВ): Станецька Валентина. Власники крупних пакетів акцій: ТОВ «Укрнерудпром», Тимошенко Ольга. Керівник: Попов Дмитро. Крім анульованого, інших дійсних спецдозволів на користування надрами компанія не має.

ТОВ «Бубнівський цегельний завод» засновано в 2007 р.. Статутний капітал 1 400 000 грн. Реєстрація – с. Бубнівка, Волочиський р-н, Хмельницька обл.. КБВ і керівник: Майструк Олександр. Крім анульованого, інших дійсних спецдозволів на користування надрами компанія не має.