Суспільне: Уряд призупинив приватизацію ДП Волиньторф

Суспільне: Уряд призупинив приватизацію ДП Волиньторф
Торфобрикетний завод ДП «Волиньторф» в с.Прилісне Камінь-Каширського (раніше - Маневицького) району Волинської області. Автор фото Вадим Петрасюк

Уряд ухвалив рішення щодо призупинення приватизації державного підприємства “Волиньторф” та передачу його під управління Міністерства енергетики, – повідомило Суспільне із посиланням на коментар керівника підприємства Івана Киричика.

З його слів, нині очікують на оприлюднення розпорядження на офіційному сайті Кабінету міністрів.

“Підприємство є прибутковим, за минулий рік ми заробили 15 мільйонів, 70 мільйонів сплатили податків до різних рівнів бюджетів”, – говорить керівник. Додає: торік на “Волиньторфі” виробили 90 тисяч тонн продукції, стільки ж виготовляли й до повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Керівник ДП “Волиньторф” Іван Киричик

На підприємстві зараз працюють 312 робітників. Першочергово забезпечують торфобрикетом потреби лікарень та навчальних закладів, які опалюються альтернативним видом палива. Іван Киричок каже: нині мають проблеми з енергетичними потужностями, як і вся Україна, проте працюють над розв’язанням цієї проблеми та шукають альтернативні види постачання світла, планують купити генератори.

 

Нагадаємо, у вересні 2022 року Чернігівська і Волинська обласні ради висловилися проти приватизації державних торфовидобувних підприємств, які діють на території областей.

Торфобрикет, виготовлений на заводі ДП “Волиньторф”. Фото: Олег Петрасюк