Романа Опімаха і Сергія Дехтяренка підвищили в рангах

Романа Опімаха і Сергія Дехтяренка підвищили в рангах

В лютому 2023 року заступнику Голови Державної служби геології та надр України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергію Дехтяренку Кабінет Міністрів України присвоїв перший ранг державного службовця. Відповідне розпорядження Премʼєр-міністр Денис Шмигаль підписав 17.02.2023. Попередній, другий ранг Сергію Дехтяренку присвоїли в червні 2019 р., коли він обіймав посаду заступника Державного секретаря Кабінету Міністрів України (третій – в січні 2017-го, і четвертий – в квітні 2016 р.).

Сергія Дехтяренка призначили заступником Романа Опімаха у січні 2022 р.. Фото: https://expro.com.ua/

 

Наприкінці минулого року, 23.12.2022 р. другий ранг державного службовця було присвоєно Голові Держгеонадр Роману Опімаху (розпорядження). Попередній, третій ранг Роману Опімаху було присвоєно в грудні 2019 року після призначення на посаду.

Роман Опімах очолює Держгеонадр з листопада 2019 р.. Автор фото Олег Петрасюк

 

Той самий, що й у Романа Опімаха, другий ранг державного службовця має Володимир Бучко (присвоєно в грудні 2020 р., коли Бучко обіймав посаду державного секретаря Міністерства інфраструктури України). Третій ранг Володимир Бучко здобув у лютому 2016 р., а четвертий – у вересні 2013 р. (обидва – на посаді директора юридичного департаменту Міністерства екології та природних ресурсів України).

Володимир Бучко обійняв посаду заступника Голови Держгеонадр у червні 2021 р..Фото: https://www.youtube.com/watch?v=m6gmDABE8VY

 

Ранги державних службовців є видом спеціальних звань. Рангів – девʼять (1 – найвищий, 9 – найнижчий), їх присвоєння регулюється Законом України «Про державну службу». Ранг залежить від посади, на яку призначається державний службовець. Черговий ранг присвоюється державному службовцю через кожні три роки з урахуванням результатів оцінювання його службової діяльності. За особливі досягнення або за виконання особливо відповідальних завдань державному службовцю може бути достроково присвоєно черговий ранг.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Питання оплати праці працівників державних органів», до посадових окладів державних службовців передбачено надбавки, в залежності від ранга: за 2 ранг – 900 грн, за 1 ранг – 1000 грн надбавки.