Дружбівський карʼєр нерудних копалин Кварц спробують приватизувати у березні

Дружбівський карʼєр нерудних копалин Кварц спробують приватизувати у березні
Зображення асоціативне. Автор фото Олександр Гарічкін (https://www.facebook.com/oleksandr.garichkin)

Фонд державного майна України (ФДМУ) виставив на продаж Державне підприємство «Дружбівський карʼєр нерудних копалин «Кварц». Повідомляє Інформаційне агентство NADRA.INFO з посиланням на оголошення ФДМУ.

Приватизаційний аукціон заплановано на 09.03.2023. Ціна стартує з 4 842 667 грн (без ПДВ). Заявки на участь приймаються до 20:00 08.03.2023. Ознайомитись з об’єктом можна у робочі дні з 8:00 до 17:00, у п’ятницю з 8:00 до 15:45 за місцем розташування об’єкта. Реєстрація та інші деталі – за посиланням.

Єдиний майновий комплекс Дружбівського кар’єру нерудних копалин «Кварц» (код за ЄДРПОУ 07624867) розташований за адресою: Житомирська обл., Коростенський р-н, смт Дружба, вул. Миру, 1. До складу ЄМК входить 24 одиниці нерухомого майна, загальною площею 9210,9 кв. м. Основним видом діяльності відповідно до Статуту є добування піску, гравію, глин і каоліну (за КВЕД 08.12). Підприємство господарську діяльність не здійснює. Земельна ділянка загальною площею 128,7467 га перебуває на праві постійного користування. На нерухоме майно, яке зареєстроване в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, зареєстровано обтяження – податкова застава. 

Деякі об’єкти, які зареєстровані за ДП у Реєстрі прав власності на нерухоме майно, в наявності відсутні. Площі деяких об’єктів нерухомого майна згідно технічного паспорта не відповідають площам зареєстрованим, майно зазнало пошкоджень та руйнації. Комплекс будівель переважно виробничого та складського призначення перебуває в незадовільному стані та потребує капітального ремонту.

Про стан деяких обʼєктів красномовно свідчать світлини, оприлюднені ФДМУ: 

Стан несучих конструктивних елементів аварійний. На балансі підприємства перебувають об’єкти, що не підлягають приватизації, а саме: технологічна дорога в напрямку села Рудня-Радовельська 6,1 км (3,4 км асфальтована, 2,7 км щебенева).

Підприємство мало єдиний спецдозвіл на користування надрами – №1706 (родовище «Дровяний Пост», 76,5 га) для видобування пісковиків, придатних для виробництва щебеню будівельного, а також в якості звповнювача для важких та дорожніх бетонів (дія спецдозволу закінчилася в 2018 р., статус: анульовано – дані YouControl).

 

Джерело головного зображення новини: посилання