Директору щебеневого заводу в Рівненській області оголосили підозру

Директору щебеневого заводу в Рівненській області оголосили підозру
Карʼєр Томашгородського щебеневого заводу. Джерело: https://www.gp.gov.ua/

Директор одного зі щебеневих заводів у Рівненській області отримав підозру в незаконному видобуванні граніту (ч. 4 ст. 240 Кримінального кодексу), повідомляє ЛІГА.Бізнес із посиланням на Офіс Генерального прокурора та Національну поліцію.

Слідство встановило, що у березні 2020 року у підприємства закінчився термін дії спеціального дозволу на користування надрами, і наступні три місяці завод продовжив видобування без ліцензії. За цей час там незаконно видобули понад 34 000 куб. м граніту вартістю 114 млн грн. Правоохоронні органи не вказують назву підприємств. У судовому реєстрі є інформація про аналогічні претензії до Томашгородського щебеневого заводу.

ПрАТ “Томашгородський щебеневий завод” належить бізнесмену Юрію Ольховому, який, як пише видання, у 2009-2010 роках керував Службою автомобільних доріг у Волинській області. 

У березні 2000 року підприємство отримало ліцензію на видобування гранітів, придатних для виробництва будівельного щебеню та бутового каменю, на родовищі “Крута Слобода” у Рівненській області. У березні 2020 року термін дії спеціального дозволу закінчився, і наступну 20-річну ліцензію підприємство отримало тільки в червні. З березня до червня 2020 року видобування продовжувалось без дозволу. На фотографіях, опублікованих Офісом генпрокурора, також зображено кар’єр Томашгородського щебеневого заводу.

ПрАТ “Томашгородський щебеневий завод” володіє дійсним спецдозволом (до 2040 р.) на видобування граніту родовища “Крута Слобода”.

В компанії заявили NADRA.INFO, що підозру директору оголосили “на рівному місці”. Опублікуємо розгорнуту офіційну позицію підприємства, щойно отримаємо її.