Закарпатська сіль: переможця аукціону позбавили права отримати виграний спецдозвіл

Закарпатська сіль: переможця аукціону позбавили права отримати виграний спецдозвіл
Фото: https://cutt.ly/TUjUlMn

Державний бюджет не отримає 55 млн грн, обіцяних за спецдозвіл, а компанія втратить півмільйона гривень гарантійного внеску

 

Державна служба геології та надр України позбавила компанію ТОВ «Вест Салт Груп» права на отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки родовищ кам’яної солі Західно-Тереблянської ділянки, що знаходиться в Тячівському районі Закарпатської області. Повідомляє Інформаційне агентство NADRA.INFO із посиланням на Наказ Голови Держгеонадр Романа Опімаха №113 від 08.03.2023. 

Західно-Тереблянську ділянку солі Держгеонадра розігрували 07.02.2023. ТОВ «Вест Салт Груп» запропонувало за лот 55 млн грн, але втратило право отримати спецдозвіл, оскільки у визначений термін не підписало договір купівлі-продажу спецдозволу із Держгеонадр. Компанія втратила також свій гарантійний внесок – 500 тис. грн. А право купити спецдозвіл перейшло до ТОВ «Спецтехніка 2017», яка на торгах запропонувало за лот 54,5 млн грн. 

ТОВ «Вест Салт Груп» засновано в червні 2022 року. Статутний капітал 50 000 грн. Реєстрація – смт Буштино, Тячівський р-н, Закарпатська обл.. Засновники: Цебер Іван (керівник, Закарпаття), Кутова Тетяна (Чернігівська обл.), Бережна Катерина (Харків), Бабич Марина (Закарпаття), Букрич Олександр (Закарпаття). Кінцеві бенефіціарні власники: Цебер Іван, Кутова Тетяна, Бережна Катерина. Спецдозволи на користування надрами відсутні (анкетні дані YouControl).

 

ТОВ «Спецтехніка 2017» засновано в 2017 р.. Статутний капітал 4 481 000 грн. Реєстрація – Київ. Засновники: Вʼячеслав Косов (кінцевий бенефіціарний власник) і АТ «ЗНВКІФ «Скілінг». Керівник – Володимир Федосенко. Спецдозволи на користування надрами відсутні (анкетні дані YouControl).

Нагадаємо, торги 07.02.2023 були другою спробою Державної служби геології та надр України продати спецдозвіл на Західно-Тереблянську ділянку. Про першу ми писали в матеріалі Компанії Ярославського і Косюка програли торги за камʼяну сіль.