Справи сімейні: Любов Сальдо вийшла з карʼєру в Житомирській області

Справи сімейні: Любов Сальдо вийшла з карʼєру в Житомирській області
В карʼєрі ПрАТ Каштан. Джерело: https://www.facebook.com/ssu.zhytomyr/

ПрАТ «Каштан», яке видобуває габро-лабрадорит родовища Букинське у Житомирській області, змінило кінцевого бенефіціарного власника (КБВ). Повідомляє Інформаційне агентство NADRA.INFO із посиланням на дані Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

До 2023 року КБВ ПрАТ «Каштан» була Любов Сальдо. Як випливає з даних YouControl, у січні КБВ товариства став Віталій Сіньков. Віталія Сінькова співбесідники NADRA.INFO називають колишнім зятем Любові Сальдо. Любов Сальдо є екс-дружиною Володимира Сальдо, ватажка окупаційної адміністрації Херсонської області, підозрюваного у державній зраді.

Директор «Каштану» Ігор Колпаков не повідомив NADRA.INFO, на якій підставі компанія змінила власника: пані Сальдо продала підприємство пану Сінькову, чи подарувала? Відповісти на це запитання не зміг і інший представник товариства, з яким нам вдалося поспілкуватися неофіційно.

Нагадаємо, у вересні 2022 р. Управління СБУ в Житомирській області заявило про арешт активів «компанії, яка підконтрольна «гауляйтеру» тимчасово окупованої Херсонщини Сальдо». Тоді директор «Каштану» розповідав нам, що звʼязку між підприємством і Володимиром Сальдо не існує, а Любов Сальдо розлучилася із ним, і подружжя розділило майно, начебто задовго до купівлі карʼєру в 2011 р.. Аналогічну тезу NADRA.INFO днями озвучив і інший представник компанії, який забажав залишитися неназваним.

Щоправда, за даними Єдиного державного реєстру судових рішень, Сальдо Любов Павлівна і Сальдо Володимир Васильович розірвали шлюб лише в червні 2021 року. А скласти особисту думку щодо подружніх звʼязків Сальдо станом на 2016 рік наші читачі можуть, наприклад, із «домініканського інциденту», описаного журналістами і особисто пані Сальдо.

Зауважимо, зміна КБВ «Каштану», яка, за даними YouControl, відбулася 27.01.2023, збіглася по часу із релізом Головного управління Національної поліції в Житомирській області, про «підозру директору каменеобробного підприємства», яке за описом може відповідати ПрАТ «Каштан».

Інформаційне агентство NADRA.INFO готове опублікувати офіційну позицію, розʼяснення та коментарі чинного і попереднього кінцевих бенефіціарних власників ПрАТ «Каштан», щойно їх отримає.