АРМА шукає управителя для Кіровоградського рудоуправління

АРМА шукає управителя для Кіровоградського рудоуправління

Новини АРМА

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) оголосило конкурс з відбору управителя для арештованого майна та корпоративних прав АТ «Кіровоградське рудоуправління». Повідомляють у АРМА.

«Підприємство працює в Кропивницькому районі Кіровоградської області, де видобуває каолінову глину, пісок, гравій та глину. Каолінову глину використовують у медицині, косметології, будівельній кераміці, виготовленні гумотехнічних та фарфорових виробів. 

Прийом документів від учасників конкурсу триває до 16:00 7 червня 2023 року.

Управляти цим активом може як приватне, так і державне або комунальне підприємство, яке має досвід управління активами у відповідній сфері, необхідні ресурси та запропонує найбільш вигідні умови.

Майбутній управитель зобов’язаний зберігати активи та сплачувати частину отриманих доходів до державного бюджету.

За офіційною інформацією правоохоронного органу, бенефеціарними власниками підприємства є громадяни рф. Підприємство постійно перебувало у фінансово-господарських взаємовідносинах з країною-агресором, реалізуючи до рф каолін, за цінами, які є втричі нижчими, ніж до інших країн», – йдеться в оголошенні АРМА.

NADRA.INFO писали, що ПАТ «Кіровоградське рудоуправління» володіє спецдозволом на видобування каоліну вторинного, суглинку, піску, вод підземних питних і технічних, вод дренажних родовища Обознівське (спецдозвіл №459 дійсний/діючий).

Вирішальний вплив на підприємство як власник має росіянин Кабаргін Сергій, зареєстрований у Ленінградській області РФ.

За даними Державної служби геології та надр України, Кіровоградське рудоуправління є одією з семи компаній, які відповідають ознакам, встановленим частиною третьою статті 13 Кодексу України про надра. Ця норма набрала чинності 28.03.2023 і говорить, що користувачами надр в Україні не можуть бути, зокрема, юридичні особи, у яких істотну участь мають або є кінцевими бенефіціарними власниками фізичні особи-громадяни та (або) резиденти держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором, а також фізичні особи-громадяни та (або) резиденти держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором.