BGV презентувала проєкти в надрах на Ukraine Recovery Conference 2023 у Лондоні

BGV презентувала проєкти в надрах на Ukraine Recovery Conference 2023 у Лондоні
Джерело фото: https://bgv.com.ua/

Новини компаній 

Команда BGV Group Management на чолі з інвестором групи Геннадієм Буткевичем взяла участь у міжнародній конференції з відновлення України Ukraine Recovery Conference 2023, яка відбулася 21-22 червня в Лондоні. BGV представила світовій спільноті два найбільших проєкти інвестиційної групи, серед яких Балахівське родовище графіту у Кіровоградській області та Пержанське родовище берилієвих руд у Житомирській області. Повідомляють у групі.

Сергій Войцеховський, член Ради директорів BGV Group Management, під час виступу у панельній дискусії наголосив, що інвестиції у видобуток та подальшу обробку сировини є одним із головних фокусів компанії. Так, Група та Геннадій Буткевич як її засновник за 8 років інвестували вже понад 100 млн доларів в українські гірничодобувні проєкти, які потенційно виведуть Україну в світові лідери за окремими сировинними напрямами. У рамках Ukraine Recovery Conference 2023 Сергій Войцеховський поділився планами та статусом робіт за найбільшими проєктами Групи, продемонструвавши значний прогрес у рамках видобувного бізнес-напряму попри повномасштабну війну в країні.

За Балахівським проєктом (спецдозволом на Балахівське родовище графіту володіє ТОВ «Розвиток Побужжя» – прим. NADRA.INFO) команда BGV наразі виконує 2-й етап пілотних випробовувань збагачувальної фабрики та завершує проєкт виробничого комплексу й дослідно-промислові випробування графіту. Зазначається, що пілотні випробовування, виконані профільним європейським дослідним центром ANZAPLAN, підтвердили високу якість продукції: продуктивність зразків сферичного графіту підприємств BGV для літій-іонних акумуляторів є вищою за середньоринкові показники та за певними характеристиками є близькими до теоретичного максимуму. У наступному 2024 році компанія вже планує розпочати будівництво одного з найбільших виробничих комплексів у Європі, потенційна потужність якого становитиме 50 тис. тонн якісного графітового концентрату в рік та 19 тис. тонн сферичного графіту для літій-іонних батарей. Це, зазначають експерти компанії, покриє значну частину потреб ринку ЄС.

Другим проєктом, який зацікавив міжнародну інвестиційну спільноту, стало Пержанське комплексне родовище берилію (ТОВ «Пержанська Рудна Компанія» – прим. NADRA.INFO), запаси якого становлять 2,34 млн тонн руди. Комплексність родовища надає можливість супутнього видобутку цинку, рідкоземельних елементів та інших критичних матеріалів. Наразі команда BGV веде роботу над попереднім техніко-економічним обґрунтуванням (PFS) і незабаром буде готова офіційно представити інвесторам його результати.

ДОВІДКОВО:

Ukraine Recovery Conference — міжнародна конференція, зосереджена на питаннях відновлення України після повномасштабного російського вторгнення. Ukraine Recovery Conference 2023 проходила 21-22 червня у Лондоні і була зосереджена на мобілізації міжнародної підтримки для економічної та соціальної стабілізації України, подальшого процесу відновлення від наслідків війни, зокрема шляхом екстреної допомоги для негайних потреб, а також фінансування участі приватного сектору в процесі відновлення.