Пісок, бурштин, торф та інші. Міндовкілля погодило продаж дозволів на 17 ділянок надр

Пісок, бурштин, торф та інші. Міндовкілля погодило продаж дозволів на 17 ділянок надр
Зображення асоціативне

У червні 2023 р. Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України внесло пропозиції щодо включення низки ділянок надр до переліку обʼєктів надрокористування, дозволи на користування якими виставляються на аукціон. Повідомляє ІА NADRA.INFO із посиланням на дані Міндовкілля. Йдеться про такі ділянки надр (всі спецдозволи – з метою геологічного вивчення з дослідно-промисловою розробкою і подальшим видобуванням):

Пісок


 

Бурштин

  • Ділянка Федорівська-22 (Сарненський р-н Рівненської обл.).
  • Ділянка Кривицька місцева перша (Сарненський р-н Рівненської обл.). Територія ділянки розташована у межах екологічного коридору «Цумансько-Дубровицький» регіональної екологічної мережі Рівненської області.
  • Ділянка Кривицька місцева друга (Сарненський р-н Рівненської обл.). Територія ділянки розташована у межах екологічного коридору «Цумансько-Дубровицький» регіональної екологічної мережі Рівненської області.
  • Ділянка Рівненська-729 (Сарненський р-н Рівненської обл.). Територія ділянки розташована у межах екологічного коридору «Соминсько-Надслучанський» регіональної екологічної мережі Рівненської області.

 

Підземні води

 

Камʼяне вугілля

 

Торф

  • Ділянка Гамаліївка (Львівський р-н Львівської обл.). Через території ділянки проходить Яричівський канал, що відноситься до малих річок. Також ділянка межує з водним об’єктом Гамаліївська водосховище яке має площу 81,0 га. На території ділянки знаходяться канали осушувальної системи та інші водні об’єкти.

 

Сировина піщано-гравійна

  • Ділянка Черніївська-2 (Івано-Франківський р-н Івано-Франківської обл.). Ділянка частково розташована у межах території Смарагдової мережі UA0000365 Bystrytsia of Nadvirna river valley.

 

Про оголошення аукціонів з продажу спецдозволів на згадані ділянки надр NADRA.INFO повідомить додатково.

Нагадаємо, у квітні 2023 р. Міндовкілля схвалило аукціонний продаж спецдозволу на родовище піску Заводське-2 в Києві. А в травні було схвалено продаж з торгів спецдозволів на 11 ділянок надр.

 

Зображення новини асоціативне