ONUR придбав ще одну видобувну компанію в Україні

ONUR придбав ще одну видобувну компанію в Україні
Джерело зображення: Google Earth

Запаси нового родовища в арсеналі турків – близько 10 млн куб. м сировини для щебеневої продукції 

 

У травні-червні 2023 р. турецька група ONUR встановила контроль над восьмим видобувним активом в Україні. Повідомляє ІА NADRA.INFO із посиланням на дані Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а також на дані YouControl і Публічного аудиту надрокористування.

Новою компанією в групі ONUR стало ТОВ «Рокитнівський спецкарʼєр», яке видобуває граніт, гранодіорит і габро-діабаз родовища Рокитнівське (на фото) у Рівненській обл. (спецдозвіл №1353 дійсний до 2038 р.). Запаси родовища (А+В+С1) – 9,6 млн м3 (протокол ДКЗ України №3972 від 15.06.2017).

 

Як випливає з даних YouControl, у травні 2023 р. єдиним учасником ТОВ «Рокитнівський спецкарʼєр» стало ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», і з 01.06.2023 кінцевими бенефіціарними власниками карʼєру вказані громадяни Туреччини Четінджевіз Ісхан та Четінджевіз Онур.

 

Раніше власниками компанії були Вівчар Ігор (смт. Рокитне, Рівненська обл., станом на 21.08.2023 залишається керівником товариства) і Самойлик Інна (м. Рівне).

Таким чином, станом на серпень 2023 р., за підрахунками NADRA.INFO, група ONUR контролює (включно з новопридбаною компанією) такі ділянки надр:

  1. Граніт, гранодіорит і габро-діабаз: родовище Рокитнівське, Рівненська обл. – ТОВ «Рокитнівський спецкарʼєр» (власники Четінджевіз Онур і Четінджевіз Ісхан);
  2. Мігматити: родовище Юнашківське, Вінницька обл. – ТОВ «Юнашківський карʼєр» (власник Четінджевіз Онур);
  3. Каолін первинний: ділянка Іванівська з проявом Іванівський, Дніпропетровська обл. – ТОВ «Спис Україна» (власники Четінджевіз Онур і Кавак Мурат);
  4. Каолін первинний: ділянка Миролюбівсько-Дніпровська (північно-східна частина), Дніпропетровська обл. – ТОВ «Спис Україна»;
  5. Каолін первинний, пісок: родовище Павлівське, Дніпропетровська обл. – ТОВ «Спис Україна»;
  6. Руди золота: площа Жовтоводська, Дніпропетровська обл. – ТОВ «Спис Україна»;
  7. Графіт: Городнявська ділянка Буртинського родовища, Хмельницька обл. – ТОВ «Спис Україна»;
  8. Пісок: родовище Південно-Тростянецьке, Львівська обл. – ТОВ «Агробудсервіс» (власник Четінджевіз Онур);

ТОВ «Спис Україна» і ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» (із серпня 2023 р.) є членами Національної Асоціації Добувної Промисловості України (НАДПУ).