Пов’язана з ONUR компанія виграла вже третій спецдозвіл на надра

Пов’язана з ONUR компанія виграла вже третій спецдозвіл на надра

Раніше компанія давала за спецдозвіл 46 млн грн, а сьогодні (за цей самий спецдозвіл) лише 7,1

22.04.2021 в електронній системі ДП Прозорро.Продажі відбувся один із запланованих 4-х аукціонів з продажу спецдозволів на користування надрами.

ТОВ “Спис Україна” запропонувало 7,1 млн грн за спецдозвіл видобування каоліну первинного та піску родовища Павлівське. 

Торги стартували з 2 968 712 грн. В аукціоні брали участь 4 компанії:

  1. ТОВ “Спис Україна” – найвища ставка 7,1 млн грн
  2. ТОВ “Майнінг Індастрі Груп” – найвища ставка 7,06 млн грн (другий номер може отримати право купити спецдозвіл, якщо відмовиться переможець)
  3. ТОВ “Старктрейд” – найвища ставка 3,71 млн грн
  4. ТОВ “Акваполімер Інжиніринг” – найвища ставка 3,0 млн грн

Зауважимо, сьогоднішні торги спецдозволом на родовище Павлівське – повторні. Перша спроба продати спецдозвіл була 12.01.2021. Тоді ТОВ “Спис Україна” зайняло друге місце з пропозицією 46 млн грн.

Загалом для компанії це вже третій переможний аукціон. 

23.12.2020 ТОВ “Спис Україна” купило спецдозвіл на Жовтоводську площу (Дніпропетровська обл., геологічне вивчення основних корисних копалин – руд золота та супутніх корисних копалин – ніобієвих руд, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, 5 років.).

31.03.2021 компанія запропонувала 44,8 млн грн за спецдозвіл на Городнявська ділянка Буртинського родовища (Хмельницька обл.): видобування графіту і підземних технічних вод, 20 років.

Окрім цього, ТОВ Спис Україна ініціювало продаж 11 спецдозволів на користування надрами. Три з них стосуються руд золота, 8 каоліну.

Ліричний відступ: телефон, вказаний в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб як контактний телефон ТОВ Спис Україна насправді належить Glory Café, розташованому на Площі Міцкевича, 1 у Львові.

Довідково: Про зв’язок між ТОВ “Спис Україна” і турецькою Onur Group Ukraine писали на  офіційній сторінці Державної служби геології та надр України за результатами аукціону 23.12.2020: “Ділянку для геологічного вивчення та дослідно-промислової розробки строком на 5 років придбало ТОВ «Спис Україна». Компанію на ринку пов’язують із турецькою Onur Group Ukraine, яка понад 16 років працює в Україні – інвестує в зелену енергетику, сільське господарство, гірничо-видобувну промисловість, а також займається деревообробкою, авіаперевезеннями й туризмом”. Але згодом допис було відредаговано, цитату про зв’язок між ТОВ “Спис Україна” і Onur – видалено.  Водночас, про зв’язок між компаніями свідчать дані сервісу YouControl: ще в липні 2020 року власником ТОВ “Спис Україна” був Караахметоглу Емре, головний координатор групи Onur в Україні.

Нагадаємо, на 27.04.2021 заплановано проведення ще двох аукціонів з продажу спецдозволів на користування надрами за методом покрокового зниження стартової ціни (“голландські” аукціони):

  1. Спеціальний дозвіл на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки родовищ сапоніту Ташківської-1 ділянки, яка розташована в Славутському (Шепетівському – відповідно до постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17.07.2020 №807-ІХ) районі Хмельницької області.
  2. Спеціальний дозвіл на користування надрами з метою геологічного вивчення бурштиноносних надр, у тому числі дослідно-промислової розробки родовищ з подальшим видобуванням бурштину (промислова розробка родовищ) Ділянки “Старе Село”, яка розташована в Рокитнівському (Сарненському – відповідно до постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17.07.2020 №807-ІХ) районі Рівненської області.

Про особливості “голландських” аукціонів ми писали тут.

 

Читайте також: Тарас Кузьмич: Площі “Будинку Книги” здавалися в оренду за 1 гривню на рік! 

Читайте також: Виробник вапна в Івано-Франківській області отримає “інвестиційну няню”

Читайте також: Піщана справа: кому в ОГП нарахували збитків на понад півмільярда гривень?

Читайте також: Скільки охочих купити ОГХК нарахували у Фонді держмайна?


Фото асоціативне, джерелоhttps://cutt.ly/vk6pDb0