Майно ДП Житомирторф знову не продали й уцінили вдвічі. Коли можна купити?

Майно ДП Житомирторф знову не продали й уцінили вдвічі. Коли можна купити?
Фото: https://ubiz.ua/

Запланований на 12.12.2023 приватизаційний аукціон з продажу єдиного майнового комплексу ДП «Житомирторф» не відбувся. Повідомляє ІА NADRA.INFO із посиланням на дані АТ «Прозорро.Продажі».

Наступний аукціон з приватизації ЄМК Житомирторфу відбудеться 20.12.2023. Початкову вартість лоту знижено удвічі – до 3,8 млн грн (без ПДВ). Дізнатися деталі та зареєструватися на торги можна за посиланням.

Нагадаємо, Фонд державного майна України виставив Житомирторф на приватизацію в червні 2023 р.. Продати майно держпідприємства не вдалося ані в липні, ані у вересні (див. вкладки «Інформація про аукціон»).

Станом на грудень 2023 р. Житомирторф не володіє дійсними спецдозволами на користування надрами.

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ

За даними YouControl, раніше держпідприємство контролювало родовище торфу «Чистина», Центральну ділянку Озерянського родовища, родовища «Гвоздь» та «Бучмани» (всі – торф). Спецдозвіл на Центральну ділянку Озерянського родовища  у квітні 2023 р. Державна служба геології та надр України розіграла на онлайн-аукціоні. Також на розгляді в Держгеонадрах перебуває заява для виставлення на аукціон спеціального дозволу на видобування торфу родовища «Чистина» (заяву було подано приватною компанією через місяць після того, як Держгеонадра анулювали спецдозвіл на це родовище, яким володіло ДП «Житомирторф».

До складу ЄМК ДП «Житомирторф» входить дочірнє підприємство «Олевськторф», код ЄДРПОУ 24698867, місцезнаходження: Житомирська обл., Коростенський р-н, місто Олевськ, вул.Промислова, 66, яке перебуває в стані припинення, та відокремлений структурний підрозділ – Озерянський торфозавод філія державного підприємства «Житомирторф», код ЄДРПОУ ВП:24698873, місцезнаходження: Житомирська обл., Коростенський р-н, смт Миролюбів, вул.Заводська,5. Середньооблікова чисельність працюючих – 31 особа. Основним видом діяльності відповідно до статуту є добування торфу (за КВЕД 08.92).

Основна номенклатура продукції – реалізація торфу. Дохід за основним видом діяльності з 2020 року відсутній, діючі спеціальні дозволи на користування надрами (видобування торфу) у державного підприємства «Житомирторф» відсутні.

Загальна кількість об’єктів нерухомого майна та споруд – 70 одиниць, транспортних засобів та спеціальної техніки – 134 (з них 10 одиниць передано).

 

До складу ЄМК також входить рухоме майно: машини та обладнання у кількості 314 одиниць, інші основні засоби – 30 одиниць, інструменти, прилади, інвентар – 159 одиниць. На балансі підприємства перебувають об’єкти, що не підлягають приватизації у кількості 69 одиниць.

На праві постійного користування у підприємства перебувають 4 земельні ділянки загальною площею 6,4583 га. Земельна ділянка орієнтовною площею 6 га під комплексом будівель та споруд №2 (за межами населеного пункту на території Олевської ОТГ) окремо не виділена, кадастровий номер земельної ділянки відсутній. 

Все рухоме та нерухоме майно перебуває під арештом та у податковій заставі. Частина нерухомого майна підприємства загальною площею 670,9 кв м перебуває в оренді.

Станом на 30.09.2023 кредиторська заборгованість складає:  35 896,8 тис.грн, а саме:

  • заборгованість по заробітній платі складає: 2 222,7 тис.грн;
  • заборгованість перед бюджетом складає: 32 489,6 тис.грн;
  • інша кредиторська заборгованість складає: 1 184,5 тис.грн

Крім нерухомого майна та транспортних засобів до складу ЄМК ДП «Житомирторф» входять: водоймище «Гать», водоймище «Гвоздь», протипожежна канава, рухоме майно, машини та обладнання, інструменти, прилади, інвентар.

Умови продажу:

 

Покупець об’єкта приватизації зобов’язаний від дати переходу права власності забезпечити:

 

– недопущення звільнення працівників державного підприємства «Житомирторф» з ініціативи покупця чи уповноваженого ним органу (за винятком вчинення працівником дій, за які передбачено звільнення на підставі пунктів 3, 4, 7, 8 частини першої статті 40 та статті 41 Кодексу законів про працю України) протягом шести місяців;

 

– погашення протягом шести місяців заборгованості державного підприємства «Житомирторф» із заробітної плати та перед бюджетом у розмірі, що складеться на день переходу права власності на єдиний майновий комплекс державного підприємства «Житомирторф».

Час і місце проведення огляду об’єкта: у робочі дні з 8.00 до 17.00, у п’ятницю – з 8.00 до 15.45 за місцем розташування об’єкта. Відповідальна особа від підприємства: в.о. директора Павленко Володимир Миколайович, тел.: (067) 959-88-75 (джерело, див. файл «Інформаційне повідомлення ПРОЗОРРО» у вкладці «Інформація лоту»).