Житомирторф з Озерянським торфозаводом і Олевськторфом продають за 7,7 млн грн

Житомирторф з Озерянським торфозаводом і Олевськторфом продають за 7,7 млн грн
Джерело фото: https://prozorro.sale/

Фонд державного майна України виставив на приватизацію єдиний майновий комплекс ДП «Житомирторф», якому в квітні суд анулював останній спецдозвіл. Повідомляє Інформаційне агентство NADRA.INFO із посиланням на дані ФДМУ та АТ «Прозорро.Продажі».

Торги призначено на 07.07.2023. Аукціон стартуватиме з 7 685 600 грн. Гарантійний внесок  – 1 537 120 грн. Реєстрація для участі в торгах.

Юридична адреса ЄМК ДП «Житомирторф» – м. Житомир, вул.Велика Бердичівська, 25. До складу ЄМК входить дочірнє підприємство «Олевськторф», яке перебуває в стані припинення, та відокремлений структурний підрозділ – Озерянський торфозавод філія державного підприємства «Житомирторф».


Середньооблікова чисельність працюючих – 31 особа. Основним видом діяльності відповідно до статуту є добування торфу (за КВЕД 08.92). Основна номенклатура продукції – реалізація торфу. Дохід за основним видом діяльності з 2020 року відсутній, діючі спеціальні дозволи на користування надрами (видобування торфу) у ДП «Житомирторф» відсутні. Загальна кількість об’єктів нерухомого майна та споруд – 70 одиниць, транспортних засобів та спеціальної техніки – 134 (з них 10 одиниць передано). До складу ЄМК також входить рухоме майно: машини та обладнання у кількості 314 одиниць, інші основні засоби – 30 одиниць, інструменти, прилади, інвентар – 159 одиниць. На балансі підприємства перебувають об’єкти, що не підлягають приватизації у кількості 69 одиниць. На праві постійного користування у підприємства перебувають 4 земельні ділянки загальною площею 6,4583 га. Земельна ділянка орієнтовною площею 6 га під комплексом будівель та споруд №2 (за межами населеного пункту на території Олевської ОТГ) окремо не виділена, кадастровий номер земельної ділянки відсутній. Розмір кредиторської заборгованості станом на 31.03.2023 складає 34 592,9 тис. грн. Все рухоме та нерухоме майно перебуває під арештом та у податковій заставі. Частина нерухомого майна підприємства загальною площею 670,9 кв м перебуває в оренді.

Аукціон з приватизації ЄМК ДП «Житомирторф» оголосили після того, як Житомирський окружний адміністративний суд ухвалив рішення про анулювання його спецдозволу на видобування торфу родовища «Чистина».

Нагадаємо, ДП «Житомирторф» є одним із семи державних торфовидобувних підприємств, якими управляє Фонд державного майна України. Приватизувати їх обіцяли ще в 2021 році. Згодом проти приватизації низки ДП виступили в обласних радах і громадах. А в жовтні 2022 р. повідомлялося, що, імовірно, в першу чергу на приватизацію можуть виставити ті підприємства, які взагалі не здійснюють діяльності.

На початку червня 2023 р. ФДМУ виставив на приватизацію ЄМК ДП «Рівнеторф» зі стартовою ціною 47,1 млн грн. Аукціон заплановано на 05.07.2023.

В квітні 2023 р. ФДМУ приватизував ЄМК ДП «Коростишівський завод «Реммашторф».