Рівнеторф виставили на приватизацію. Коли аукціон, і яка стартова ціна?

Рівнеторф виставили на приватизацію. Коли аукціон, і яка стартова ціна?
Джерело фото: https://marketplace.prozorro.sale/

Фонд державного майна України виставив на приватизацію єдиний майновий комплекс ДП «Рівнеторф». Повідомляє Інформаційне агентство NADRA.INFO із посиланням на дані ФДМУ та АТ «Прозорро.Продажі».

Стартова ціна – 47,1 млн грн (47 142 259,20 грн) без ПДВ. Розмір гарантійного внеску 9 428 451,84 грн. Аукціон заплановано на 05.07.2023. Зареєструватися на торги можна до 20:00, 04.07.2023 за посиланням.

За період 2020 – І кв. 2023 рр.., ДП «Рівнеторф» отримало від реалізації продукції 337 млн грн. Основна номенклатура продукції: напівбрикети торф’яні та торф неагломерований паливний.


Кредиторська заборгованість підприємства (станом на 31.03.2023) – 6,9 млн грн.

Більше відомостей про ЄМК ДП «Рівнеторф» – за посиланням.

Нагадаємо, у чималому переліку надрокористувачів під управлінням Фонду державного майна України, 7 – торфовидобувних. Чотири з них володіють дійсними спецдозволами на користування надрами. Та лише три – ДП «Чернігівторф», ДП «Рівнеторф» і ДП «Волиньторф» видобувають торф і виготовляють продукцію. ДП «Волиньторф» володіє спецдозволами на видобування торфу родовищ Сойне і Засвіття Ситнелюк. ДП «Чернігівторф» володіє спецдозволами на видобування торфу родовищ Гнилуське та Ірванцівське. ДП «Рівнеторф» володіє спецдозволом на видобування торфу родовища Старники. ДП «Житомирторф» (в серпні 2022 р. отримало нового керівника) володіє спецдозволом на видобування торфу родовища Чистина (зупинений в 2021 р). Держпідприємства «Київторф», «Поділляторф» і «Сумиторф» дійсними спецдозволами на користування надрами не володіють.

NADRA.info писали, що приватизація торфовидобувних активів викликала критику в тих областях, де державні «торфи» збережено, і вони працюють (читайте в матеріалах Державні «торфи» готують до приватизації: хто проти? і Що, якщо не продаж: дві облради просять не приватизувати місцеві «торфи»).

В квітні 2023 р. ФДМУ приватизував ЄМК ДП «Коростишівський завод «Реммашторф».