Житомирторфу призначили нового керівника

Житомирторфу призначили нового керівника
Зображення асоціативне

Державному підприємству «Житомирторф» призначили нового керівника. Ним став Павленко Володимир Миколайович. Повідомляє NADRA.info із посиланням на дані YouControl, відповідно до яких Володимир Миколайович керує Житомирторфом з 20.08.2022.

В телефонній розмові Володимир Павленко відмовився уточнити NADRA.info – є повноцінним директором підприємства чи виконуючим обовʼязки, точну дату свого призначення, а також розповісти, чи працює сьогодні ДП «Житомирторф»: «Для чого вам ця інформація? Зверніться з офіційним запитом [до Фонду державного майна], вам всю інформацію нададуть згідно з чинним законодавством», – запевнив новий очільник Житомирторфу.

Натомість про ситуацію в ДП «Житомирторф» в загальних рисах розповів екс-директор ДП «Житомирторф» (в 2018-2021 рр.) Василь Фатенко, який нині є виконавчим директором асоціації «Українське торфове товариство»:

«Вже другий сезон ДП «Житомирторф» фактично у простої. Тому що керівник, якого ФДМУ призначив в 2021 р., не зміг організувати роботу. З 2014 року підприємство втратило 2 ліцензії на видобуток торфу. А третю йому призупинили Держгеонадр (в 2021 р.) за формальними ознаками. Йому треба було відвести 60 га землі, але не вдалося. Плюс у підприємства великі борги. Законної можливості видобувати торф – немає. Питання його перспективи, зокрема і щодо приватизації – взагалі туманне», – заявив виконавчий директор асоціації «Українське торфове товариство» Василь Фатенко.

Нагадаємо, ДП «Житомирторф» є одним із семи державних торфовидобувних підприємств, якими управляє Фонд державного майна України. Приватизувати їх обіцяли ще в 2021 році. За даними YouControl, ДП «Житомирторф» володіє єдиним дійсним спецдозволом на видобування торфу родовища Чистина, який було зупинено в січні 2021 року.

В серпні ми повідомляли, що Екс-керівника державного торфовидобувного підприємства (ДП «Чернігівторф») судять за недбалість. В червні Держгеонадр анулювала два спецдозволи на видобування торфу приватній компанії.

 

Зображення новини асоціативне, джерело: https://cutt.ly/pn4JFxO