Піщаному карʼєру під Борисполем повернуть спецдозвіл

Піщаному карʼєру під Борисполем повернуть спецдозвіл
Фото: https://www.gp.gov.ua/

Державна служба геології та надр України скасувала анулювання спецдозволу на видобування піску в Київській області. Повідомляє Інформаційне агентство NADRA.INFO із посиланням на Наказ Голови Держгеонадр Романа Опімаха від 27.12.2023 №669 (завантажити).

Йдеться про спецдозвіл на Гартівське родовище, №3275 від 30.10.2003, наданий ТОВ «Торгівельно-виробнича фірма «Г.Арт» з метою видобування піску, придатного для застосування в якості матеріалу для благоустрою, рекультивації та планування площадок.

Дозвіл на видобування піску було анульовано в 2021 р., за рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва, залишеним у силі апеляційним судом. Втім, це рішення 19.12.2023 скасував Верховний Суд (постанова). Відтак, наказ Держгеонадр про анулювання спецдозволу – скасовано.

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ

ТОВ «Торгівельно-виробнича фірма «Г.Арт» засновано в 2002 р.. Статутний капітал 32 200 грн. Реєстрація – м. Київ. Власник: Коганкова Тамара. Керівник: Єрмаков Сергій. Спецдозвіл на видобування піску Гартівського родовища (до 2033 р.) – єдиний в арсеналі компанії (YouControl).

В листопаді 2021 р. в Офісі генерального прокурора звітували про повернення у власність держави Гартівського родовища піску вартістю понад 635 млн грн.