Укрнафта отримала більше 20 млн грн дивідендів від міноритарної діяльності

Укрнафта отримала більше 20 млн грн дивідендів від міноритарної діяльності
Фото: Укрнафта

У 2023 році ПАТ «Укрнафта» вперше в своїй історії отримала мільйонні дивіденди від транспортно-виробничої компанії «Нафтотранссервіс» та охоронної фірми «Сек’юрайті», в яких володіє частками в розмірі 49,9%. Повідомляють в компанії*.

Сума надходжень перевищила 20 млн грн.

 «Загальні збори учасників ТОВ «Нафтотранссервіс» прийняли рішення про виплату дивідендів за 2020, 2021, 2022 роки, всього близько 6,3 млн грн, – зазначив директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький. – По ТОВ «Сек’юрайті» – за той же період плюс за 9 місяців 2023 року – майже 14 млн грн».

У лютому 2024 року очікується наступна сплату дивідендів за 2023 рік від обох компаній. Це перші кошти від результатів їх діяльності з 2020 року.

Нагадаємо, в 2023 р. ПАТ «Укрнафта» приростила 330 тисяч тонн нафти та конденсату і 618 млн кубометрів газу загальних запасів за рахунок розширення меж двох існуючих спецдозволів. 

В грудні 2023 р. Укрнафта на вторинному ринку купила спецдозвіл на нафтогазоконденсатну ділянку в Сумській області.

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ

*В розділах Говорять компанії , Говорять асоціації , Надра інших деякі публікації/новини/прес-релізи компаній-надрокористувачів, асоціацій у сфері надрокористування та інших медіа можуть відтворюватися дослівно. В разі передруку редакція не здійснює додаткову перевірку викладеного, покладаючись на першоджерела.