Укрнафта на вторинному ринку купила спецдозвіл на нафтогазоконденсатну ділянку в Сумській області

Укрнафта на вторинному ринку купила спецдозвіл на нафтогазоконденсатну ділянку в Сумській області
Джерело фото: https://www.ukrnafta.com/pro-kompaniyu

Дочірнє підприємство ПрАТ «НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія» продало ПАТ «Укрнафта» спеціальний дозвіл на геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою покладів газу природного, нафти і конденсату Тунівської зони структур (включаючи Котлівську структуру) в Сумській обл.. Повідомив NADRA.INFO голова правління НАК Надра України Тарас Кузьмич в понеділок, 15.01.2024.

«Угоду закрито в грудні», – заявив Тарас Кузьмич, не розкриваючи ціну продажу спецдозволу.

Отримати оперативні коментарі компанії-покупця не вдалося. Водночас, відомо, що Укрнафта вже звернулася до Державної служби геології та надр України із заявою щодо внесення змін до спецдозволу, станом на 15.01.2024 документ на розгляді. 

Нагадаємо, в квітні директор Укрнафти Сергій Корецький заявляв, що в 2023 р. компанія планує інвестувати у придбання нових спецдозволів на користування надрами 1,2 млрд грн.

В січні 2021 р. стало відомо про продаж НАК Надра України на користь НАК Нафтогаз України ТОВ «Надра Юзівська» за USD 15 млн. Надра Юзівська володіє спецдозволом на однойменну ділянку (Донецька, Харківська обл..), дійсним до 2063 року. Компанія є учасником Угоди про розподіл продукції, укладеної в 2013 р. з «Шелл Експлорейшн енд Продакшн Юкрейн Інвестментс (IV) Б.В.».

Нагадаємо, 28.03.2023 набули чинності зміни до Кодексу України про надра, передбачені Законом Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства у сфері користування надрами (законопроект 4187). Серед іншого, було дозволено відчуження спецдозволів на користування надрами (запроваджено так званий вільний обіг прав користування ділянками надр). Перший спецдозвіл, про відчуження якого стало відомо – на родовище титанових руд Лікарівське (Кіровоградська обл.). ТОВ «ВКФ «Велта» Андрія Бродського відчужило спецдозвіл на користь ТОВ «Декарт Мінералс» Олексія Царапкіна. Згодом NADRA.INFO писали про інші випадки відчуження спеціальних дозволів на користування надрами (в грудні 2023 р. стало відомо про відчуження бурштинових дозволів ТОВ «Нордік-Буд» Зіновія Козицького).

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ