Компанію-користувача родовища чарнокіту виставили на продаж

Компанію-користувача родовища чарнокіту виставили на продаж
Зображення асоціативне

В липні 2024 р. на продаж виставили компанію, яка володіє спеціальним дозволом на видобування піску і чарнокіту на родовищі Білоусівське у Вінницькій обл.. Повідомляє NADRA.INFO із посиланням на платформу OLX.

Заявлена ціна $120 000 (з позначкою «Договірна»).

Звʼязатися з контактною особою продавця можна за телефоном, вказаним в оголошенні

Родовище розташоване за 2 км від с. Білоусівка Тульчинського р-ну Вінницької обл., на відстані 7 км від залізниці (дані продавця).

«Родовище не розроблялось. Ліцензія діє до 06.2027 (наразі тимчасово призупинена, але її без проблем можливо поновити при умові початку видобування). Загальний обсяг запасів 14891,5 тис.м3. Площа кар’єрного поля 29.3 гектара», – йдеться в оголошенні.

Поради покупцям карʼєрів 
читайте за посиланням

Згідно з даними Публічного аудиту надрокористування, корисні копалини Білоусівського родовища придатні для використання в якості сировини для бутового каменю та щебеню, а також для благоустрою, рекультивації та планування. За даними Державної служби геології та надр України, надрокористувачем Білоусівського родовища є ТОВ «Чарнокіт-К».

Про економічну складову 
при плануванні гірничодобувного 
підприємства читайте тут

Спецдозвіл № 4539 було надано в 2007 р., з 2019 р. його дію зупинено. За даними YouControl, власниками Чарнокіт-К є Людмила Джигалова і Олексій Маслюк

Неподалік Білоусівського родовища знаходиться інша заліцензована ділянка надр – родовище піску Лукашівське (в 2022 р. спецдозвіл отримало ПрАТ МХП Юрія Косюка, в 2023 р. спецдозвіл відчужили іншому власнику).

Нагадаємо, компанія «Юмджи Каолін» Ріната Ахметова перемогла в аукціоні Державної служби геології та надр України з продажу спеціального дозволу на ділянку первинних каолінів Іванківецька в Житомирській обл..

12.07.2024 відбудуться повторні аукціони з продажу спецдозволів на родовища граніту (стартову ціну лотів знижено на 50%).