Справа Старо-Вижівського родовища піску: суд викликає Держгеонадра

Справа Старо-Вижівського родовища піску: суд викликає Держгеонадра
Фото: Ковель media

Господарський суд міста Києва викликає представника Державної служби геології та надр України для участі в судовому засіданні у справі за позовом Керівника Ковельської окружної прокуратури в інтересах держави про скасування результатів аукціону з продажу спецдозволу на видобування піску Старо-Вижівського родовища. Повідомляє NADRA.INFO із посиланням на щойно оприлюднену ухвалу.

Нагадаємо, Держгеонадра розіграли спеціальний дозвіл на Старо-Вижівське родовище піску в січні 2024 р. Ціна стартувала 4 150 290,20 грн. Перемогла компанія ТОВ «Сандекс» Ігоря Яриша зі ставкою 4 271 000 грн.

Згодом місцеві ЗМІ повідомили про незгоду громади з намірами розробки ділянки надр. Також заявлялося, що йдеться про територію загальнозоологічного заказника «Смолярівський» – обʼєкту природно-заповідного фонду.

Зрештою прокурори встановили, що продаж спецдозволу відбувся начебто всупереч вимог законодавства і попросили Господарський суд міста Києва визнати недійсними результати проведення аукціону, договір купівлі-продажу спеціального дозволу на користування надрами та власне спеціальний дозвіл на Старо-Вижівське родовище.

Засідання суду відбудеться 23.10.20224 о 10:30 у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал №  8 (справа № 910/5676/24, суддя Т.Ю.Трофименко). Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача – Філія «Ковельське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України».

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ