Южкокс запустив в експлуатацію новий гуркіт Sandvik

Южкокс запустив в експлуатацію новий гуркіт Sandvik
Джерело зображення: https://www.facebook.com/yuzhkoks

В коксовому цеху ПрАТ «Южкокс» запустили в експлуатацію новий гуркіт Sandvik (Schenck). Запуск нового обладнання суттєво підвищить стабільність технологічного процесу. Повідомляють на офіційній Facebook-сторінці компанії.

«Зниження ризиків позаштатних зупинок і аварійних ситуацій є важливим кроком до забезпечення безперервності виробництва. Однорідність продукту та правильне розділення фракцій коксу позитивно вплинуть на якість продукції, що, в свою чергу, може підвищити конкурентоспроможність підприємства.

 

Зменшення виробничих витрат також є важливим аспектом, оскільки це дозволить зберегти ресурси і підвищити рентабельність», – йдеться у дописі.

На освоєння проєкту Южкокс спрямував 18,5 млн грн.

«Цей проєкт, безумовно, стане важливим етапом у розвитку підприємства та покращенні його позицій на ринку», – переконані в компанії.

Нагадаємо, підрозділ по виробництву гуркотів та іншого високотехнологічного обладнання для гірничої промисловості компанії Schenck Process зі штаб-квартирою в Дармштадті, Німеччина, у травні 2022 р. придбала міжнародна група Sandvik (Стокгольм, Швеція).

Дистрибʼютором Sandvik в Україні є ТОВ «Роксервіс», команда якого здійснила поставку, інсталяцію та введення в експлуатацію гуркоту Sandvik SL3162M на Южкоксі.

«Виклики стояли непрості в частині інсталяції гуркоту. Потрібно було повністю розібрати гуркіт, доставити його компоненти в коксовій цех на відмітку +24 метри, а потім провести його збирання в робочій зоні з дотриманням всіх високих заводських вимог для забезпечення гарантії на продукт компанії Sandvik та подальшої стабільної експлуатації. Спільними зусиллями із замовником вся ця масштабна робота була виконана в короткий час. Ми вдячні команді Южкокс за замовлення та професійну, ефективну і динамічну співпрацю по цьому проекті», – заявили в Роксервісі.

Раніше засновник компанії Роксервіс Володимир Загородній в інтервʼю NADRA.INFO розповідав, що попередній гуркіт Schenck пропрацював на Южкоксі понад 16 років: «Радянські чи вітчизняні грохоти в таких важких умовах не відпрацьовують і половину цього терміну».

Нагадаємо, в 2023 р. Роксервіс інсталював систему динамічного навантаження вагонів для гранітного карʼєру групи BGV Group Managament у Житомирській області.

Читайте також: Sandvik придбає
німецького постачальника рішень
для обробки алюмінію Almü

Довідково: ПрАТ «Южкокс» – провідний виробник коксохімічної продукції високої якості в Україні. 94,95% акцій товариства володіє кіпрська Dashuria Limited (YouControl). Генеральний директор  Віталій Литовка. Офіційний веб-сайт компаніїhttps://www.bkoks.dp.ua/