Глухівському карʼєру кварцитів знову шукають управителя

Глухівському карʼєру кварцитів знову шукають управителя
Глухівський карʼєр кварцитів. Джерело: https://www.youtube.com/watch?v=UAv8wv2hkMY

Компанія Олександра Ярославського відмовилася управляти арештованим карʼєром, контроль над яким повʼязують з російським олігархом Олегом Дерипаскою

 

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (Агентство з розшуку та менеджменту активів або АРМА) оголосило повторний конкурс з відбору управителя для Глухівського кар’єру кварцитів (ГКК). Про таке Інформаційному агентству NADRA.INFO повідомили в АРМА.

«Відповідне рішення ухвалено Національним агентством через відмову переможця попереднього конкурсного відбору – ПрАТ «Бластко» – від подальших дій щодо набуття статусу управителя зазначеним арештованим активом», – пояснили в Агентстві. Там також зауважили, що Глухівський кар’єр розташовано на відстані близько 20 км від кордону з РФ, у зоні постійних обстрілів з боку російських військ.

В АРМА нагадали, що арештовані корпоративні права та майно вказаного цілісного майнового комплексу передано в управління АРМА минулого року, «однак під час огляду активу та аналізу зібраної інформації працівники Нацагентства з’ясували, що на деякі складові комплексу, зокрема земельні ділянки, не накладено арешт. Після надходження нової ухвали суду та отримання в управління всього майна підприємства АРМА оголосило відкритий конкурс для пошуку управителя, переможцем якого стала компанія «Бластко». У зв’язку з відмовою акціонерного товариства управляти арештованим комплексом, Агентством оголошено новий конкурсний відбір, у межах якого прийом документів від учасників триватиме до 24 лютого цього року». Деталі – за посиланням.

Про те, що Бластко Олександра Ярославського не стала управителем ГКК, NADRA.INFO раніше повідомив адвокат, представник карʼєру у Вищому антикорупційному суді Володимир Ващенко.

Глухівський карʼєр кварцитів є однією з чотирьох компаній-надрокористувачів, які Міністерство юстиції хоче в санкційному порядку стягнути в дохід держави як такі, що повʼязані з російським олігархом Олегом Дерипаскою. Три інші: ТОВ «Миколаївський глиноземний завод», ПрАТ «Хустський карʼєр» і ПрАТ «Жежелівський карʼєр».

Довідково (анкетні дані YouControl):

ТОВ «Глухівський карʼєр кварцитів» зареєстровано в 1999 р.. Статутний капітал 5 948 639,00 грн. Реєстрація – Сумська обл.. Керівник – Лагутін Василь. Кінцевого бенефіціарного власника не вказано. Єдиний учасник ТОВ із часткою 100% капіталу – кіпрська Юнайтед Компані Русал Сілікон Лімітед (United Company Rusal Silicon Limited). ГКК володіє єдиним спецдозволом на видобування пісковика кварцитовидного родовища Баницьке (дійсний до 2037 р.).