Рекордний січневий аукціон не відбувся. Ще два під питанням

Рекордний січневий аукціон не відбувся. Ще два під питанням

Бюджет не отримає щонайменше 3 млн грн. Скільки втратили переможці? 

Аукціон з продажу спецдозволу на ділянку “Німшин” (геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ піщано-гравійної сировини, 5 років) – не відбувся. Нагадаємо, торги пройшли 12.01.2021. При стартовій ціні 11,4 тис. грн переможною стала пропозиція ТОВ “Троттола Маркет” – 3,1 млн грн. Ми вже писали, що компанія-переможець відмовилася підписати протокол торгів, і втратила право на отримання спецдозволу відповідно до наказу Держгеонадр №131 від 27.01.2021 (ЗАВАНТАЖУЄТЬСЯ ФАЙЛ). ТОВ “Троттола маркет” втратило 2,3 тис. грн гарантійного внеску і право купити спецдозвіл перейшло до ТОВ “Львівська правнича компанія” (ТОВ ЛПК, Львів) (ставка 3 млн грн). Але і ТОВ ЛПК також відмовилося від своєї пропозиції, втративши ті ж 2,3 тис. грн. Цікаво, що саме аукціон з продажу спецдозволу на ділянку “Німшин” став рекордним, оскільки показав зростання ціни у 270 разів.

 

Відмовився від своєї цінової пропозиції переможець ще одних торгів, які пройшли 12.01.2021: ТОВ “Сколівські Пісковики” не заплатить за ділянку “Східна” родовища “Сколівське” (геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ пісковику, 5 років) понад 4,4 млн грн. Наказ про позбавлення ТОВ “Сколівські Пісковики” права викупу спецдозволу тут (ЗАВАНТАЖУЄТЬСЯ ФАЙЛ). Компанія втратила понад 21 тис. грн гарантійного внеску, і право купити спецдозвіл перейшло до наступного учасника ТОВ “Компанія Транс-Інвест” з Кривого Рогу. Але статус торгів – досі “очікується публікування протоколу” (див. скріншот).

Ми вже писали, що в лютому ТОВ “Компанія Транс-Інвест” перемогла у двох торгах: за бурштинову ділянку “Вежиця-1” і за Шахтоділянку виділену, по вугільних пластах m7, m63, m62 в межах вільної ділянки “Матроська“ та пласта m3в в межах закритої шахти “Матроська“.

Нагадаємо, ТОВ “Сколівські Піковики” також відмовилося викупити спецдозвіл на ділянку “Тишівницька” у Львівській області (ГВ + ДПР на 5 років). Торги стартували з ціни 54,7 тис. грн, в ході торгів найвищою ціновою пропозицією стала 7 788 888 грн від ТОВ “Сколівські пісковики” (Сколе, Львіська обл.). Але компанія відмовилася підписати протокол торгів, втратила 10 948 грн гарантійного внеску і право купити спецдозвіл перейшло до ПП “Сармат” (смт Широке, Дніпропетровська обл.), яке запропонувало ставку 7 777 777 грн. Договір про купівлю спецдозволу досі не укладено. 

Загалом, за результатами 11 аукціонів, які пройшли 12.01.2021, станом на 23.02.2021 можна говорити про остаточно укладені договори з купівлі-продажу спецдозволів по двох лотах: на ділянку “Ангела”, і на ділянку “Данна” (дані електронної системи ДП “Прозорро.Продажі”). Також завантажено підписаний договір (ЗАВАНТАЖУЄТЬСЯ ФАЙЛ) по лоту на родовище “Павлівське” (хоча в системі вказано статус договору “проект”, і статус торгів – “очікується підписання договору”). Аналогічна ситуація з договорами на ділянки “Селище” , “Зелена”, “Дерманка-1”, “Джугастра-2”, родовище “Новозванівське”, (підписані договори завантажено, але статус торгів досі “очікується підписання договору”).

Читайте також: Без досвіду в надрах. Хто переміг в аукціонах 11 лютого?

Читайте також: “Не потрібно нікому давати хабарів” – переможець про аукціони Держгеонадр