Волинський університет запроваджує бурштинову освітню програму

Волинський університет запроваджує бурштинову освітню програму
Ректор Волинського національного університету ім. Лесі Українки Анатолій Цьось

Волинський національний університет імені Лесі Українки (м.Луцьк) запровадить освітню програму “Художня обробка бурштину” для вступників 2021 р.

Освітню програму буде реалізовано за підтримки та участі КП “Волиньприродресурс” Волинської обласної ради. Про це повідомляє NADRA.info з посиланням на Facebook-сторінку ректора ВНУ ім. Лесі Українки Анатолія Цьося. 

В середу, 14.04.2021 Анатолій Цьось опублікував спільні фото з директором КП “Волиньприродресурс” Анатолієм Капустюком і допис наступного змісту: “Дякую директору КП «Волиньприродресурс» Анатолію Капустюку за консультації та рекомендації. Освітня програма “Художня обробка бурштину” для вступників 2021 року в університеті Лесі Українки буде реалізована!”

Раніше на сайті ВНУ ім. Лесі Українки повідомлялося, що 16.03.2021 між Університетом та КП “Волиньприродресурс” було підписано меморандум про співпрацю. 

“Для нас велика честь співпрацювати з таким підприємством. Дуже важливо, щоб наші студенти і працівники були поряд із виробництвом, практичною діяльністю. У нас класичний університет. Ми маємо фахівців у майже всіх галузях науки. Тому ця співпраця може бути дуже різносторонньою”, – заявляв Анатолій Цьось.

На сайті Волинської обласної ради повідомляється, що КП “Волиньприродресурс” Волинської обласної ради створене у 2016 р. з ініціативи тодішнього голови облради Ігоря Палиці. В 2017 р. підприємство отримало 4 спецдозволи на видобування бурштину (площею 52 тис. га) , а також спецдозволи на видобування торфу та міді.

В 2020-2021 КП “Волиньприродресурс” провело чотири аукціони з продажу легально видобутого бурштину-сирцю і продало понад 1,4 т каміння. П’ятий аукціон заплановано на 30.04.2021.

 

Читайте також: ОГХК програла аукціон з продажу титанового спецдозволу. Хто переміг?

Читайте також: Андрій Бродський: “Черга з бажаючих купити ОГХК – блеф!”

Читайте також: Хто номінував, той і переміг. Спецдозвіл на граніт розіграли з мінімальним торгом

Читайте також: Мовчання санкційних надр. Про що (і про кого) не кажуть в РНБО і Держгеонадр?

Читайте також: В ДПС висловили 6 критичних зауважень до 4187д – джерело

 

Джерело фото: https://www.facebook.com/tsos.anatolii/posts/747378199304579