Поліські старателі розіграли бурштиновий спецдозвіл із рекордною знижкою

Поліські старателі розіграли бурштиновий спецдозвіл із рекордною знижкою

Компанія-переможець була заснована за 4 дні до аукціону Держгеонадр

 

Що сталося?

Трохи більше ніж еквівалент 1 000 євро заплатить компанія з Рівного за спецдозвіл на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку бурштиноносної ділянки “Варварівська перша” (Рівненська обл.).

Аукціон завершився 09.07.2021. Торги стартували з 336 600 грн, і під час аукціону ціна знижувалася (“голландський” аукціон). Єдиним учасником було ТОВ “Перша поліська старательська артіль”, яке зробило найнижчу можливу ставку – 33 660 грн (10% вартості).

 

Що відомо про компанію-переможця?

ТОВ “Перша поліська старательська артіль” засновано 05.07.2021. Місто реєстрації – Рівне. Статутний капітал 45 000 грн. Власниця і очільниця компанії – Людмила Курач з Рівного (тут і далі – дані сервісу YouControl).

Читачам NADRA.info Людмила Курач знайома як засновниця ще однієї компанії, яка в квітні цього року перемогла в торгах з продажу спецдозволу.

21.04.2021 ТОВ “Вертеп” (Львів) стало єдиним учасником “голландського” аукціону з продажу спецдозволу на ділянку “Нечаївська” (бурштин, Рівненська обл.). Під час торгів ціна впала зі стартової 334 560 грн до 36 800 грн. Рівно за місяць після аукціону компанія уклала з Державною службою геології та надр України договір купівлі-продажу спеціального дозволу на користування надрами. Хоча на сторінці лоту статус торгів досі “Очікується підписання договору”.

В день проведення аукціону Курач Людмила була єдиною засновницею ТОВ “Вертеп”, але згодом власником 50% частки в капіталі компанії став Олександр Стефайчук (Житомирська обл.).

 

З третьої спроби

Аукціон 09.07.2021 – третя спроба продати спецдозвіл на “Варварівську першу”.

Вперше лот намагалися продати 14.05.2021. Але спецдозволом ніхто не зацікавився.

Друга спроба відбулася 18.06.2021. Стартову ціну було знижено удвічі – до 168 300 грн, але і на цей аукціон не зареєструвалося жодного учасника.

 

 

Читайте також: Які спецдозволи виставлено на аукціони в липні?

Читайте також: Найзбитковіші кар’єри Укрзалізниці. Хто за них відповідає?

Читайте також: ONUR встановив контроль над компанією, яка працює на українських покладах золота

Читайте також: Торф спотикання. Хто змусив Держгеонадр відмінити продаж спецдозволу?

Читайте також: Титановий кар’єр біля Білої Церкви і ГЗК на Черкащині. Кого ще РНБО поставила на стоп?

 

Стежте за нами в телеграм-каналах:

NADRA.info: @nadrainfo

Кар’єри України: @ukrquarries