Рудьковські зайшли в бурштиновий бізнес

Рудьковські зайшли в бурштиновий бізнес
Зображення асоціативне

Контроль над 4-ма бурштиноносними ділянками отримали повні тезки близьких рідних екс-міністра транспорту Миколи Рудьковського. Які ще збіги вказують на можливий зв’язок?

 

Що сталося?

ТОВ “Земресурсінвест”, яка володіє 4 спецдозволами на користування бурштиновими ділянками в Рівненській області, змінила власника. 

За даними YouControl, ще в травні засновниками Земресурсінвесту значилися ТОВ “Ерсте Актив” (75%) і ТОВ “Захід Інвест Актив” (25%), а власниками були Богельська Оксана з Рівного і Примушко Леся з Києва.

Наприкінці серпня контроль над компанією перейшов до ТОВ “Компанія Агроспецтранс” з кінцевою бенефіціарною власницею Ярмак Ольгою (і компанія, і власниця зареєстровані в місті Бобровиця Бобровицького району Чернігівської обл.). 

22.09.2021 власником ТОВ “Земресурсінвест” через ТОВ “Компанія Агроспецтранс” стала Рудьковська Ольга Миколаївна з Києва. Ціна угоди – невідома.

 

Що відомо про компанію і спецдозволи?

ТОВ “Земресурсінвест” засновано в квітні 2020 р.. Статутний капітал 10 000 грн. Місто реєстрації – Рівне. Керівник – Коломот Михайло. Компанія володіє 4 спецдозволами на користування надрами, всі було придбано за результатами аукціонів в електронній системі ДП “Прозорро.Продажі”. Всі видано з метою геологічного вивчення бурштиноносних надр, в тому числі дослідно-промислова розробка родовищ з подальшим видобуванням бурштину:

  1. №5117 – ділянка Залісся (аукціон)
  2. №5210 – ділянка Мацківська (аукціон)
  3. №5262 – ділянка Канівська (аукціон)
  4. №5263 – ділянка Набоківська (аукціон)
Всі спецдозволи ТОВ “Земресурсінвест” купило з аукціонів. Скріншот бази ДНВП “Геоінформ України”

За всі 4 спецдозволи було сплачено біля 3,1 млн грн (без урахування вартості геологічної інформації та аукціонної документації).

 

До чого тут Микола Рудьковський?

Як згадано вище, Рудьковська Ольга Миколаївна контролює 90% ТОВ “Земресурсінвест” через ТОВ “Компанія Агроспецтранс” (Чернігівська обл., Бобровицький район). Інші 10% ТОВ “Компанія Агроспецтранс” належать Рудьковському Сергію Миколайовичу. 

Згадані прізвища, ім’я і по-батькові, за даними ЗМІ, співпадають з ПІБ матері і брата Рудьковського Миколи Миколайовича – міністра транспорту та зв’язку України в 2006-2007 роках, народного депутата Верховної ради України IV, V, VII скликань.  Окрім цього, як згадано вище, ТОВ “Компанія Агроспецтранс” зареєстрована в Бобровицькому районі Чернігівської обл. – рідному районі Миколи Рудьковського.

За телефоном, вказаним в базі YouControl як контакт компанії ТОВ “Земресурсінвест”, не змогли ані підтвердити, ані спростувати імовірний зв’язок нових бенефіціарів бурштинового бізнесу з екс-міністром. В ТОВ “Компанія Агроспецтранс” і ТОВ “Ерсте Актив” протягом доби угоду не прокоментували. Отримати особистий коментар Миколи Рудьковського не вдалося.

 

Читайте також: Дозволи на гранкар’єри в Донецькій і Кіровоградській областях продають за півціни

Читайте також: Власники спецдозволів – проти Президента: надрокористувачі масово оскаржують санкції РНБО

Читайте також: Concorde Capital: $20 млн на бурштині

Читайте також: Нові спецдозволи для ONUR і карколомна ставка за лот на Житомирщині

Читайте також: Держгеонадр перевірить півсотні кар’єрів, зокрема Укрзалізниці