Словацька Nafta отримала контроль над CNG Holdings: добуватиме газ на Закарпатті

Словацька Nafta отримала контроль над CNG Holdings: добуватиме газ на Закарпатті

Словацька компанія NAFTA через дочірню компанію NAFTA International B. V. отримає дозвіл на промислову розробку Ужгородської газової площі. Це стало можливим після схвалення Антимонопольним комітетом набуття контролю компанією над CNG Holdings Netherlands B. V., якій належить 100% в ТОВ “Сі-Ен-Джі” – власника спеціального дозволу на розробку. Про це пише LIGA.Бізнес із посиланням на відповідне рішення АМКУ.

“Надано дозвіл компанії Nafta International B.V. (м. Схіпгол, Нідерланди) на придбання акцій компанії CNG Holdings Netherlands B. V. (м. Амстердам, Нідерланди), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії”, – йдеться в повідомленні.

У Nafta наголосили, що тепер вона стане єдиним власником ліцензії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У компанії нагадали, що вона співпрацює з Cub Energy у розвідці Ужгородської площі з 2016 року.

Довідка LIGA.Бізнес:

Nafta International B. V. – це “дочка” словацької компанії NAFTA, що займається розробкою та експлуатацією підземних сховищ газу.

CNG Holdings Netherlands B. V. належить 100% в ТОВ “Сі-Ен-Джі” (Ужгородський район, с. Вовкове) – власника спеціального дозволу на промислову розробку Ужгородської газової площі (спецдозвіл №6104 на видобування природного газу, дійсний до 2036 р. – прим. NADRA.info)

Компанія Cub Energy (штаб-квартира у м. Х’юстон (штат Техас, США), має офіс у Києві) відносить себе до п’яти найбільших приватних нафтогазових операторів України. Найбільшим акціонером Cub Energy був бізнесмен Михайло Афендіков.

“Отримання 100-відсоткової частки в ліцензії надасть нам можливість більш гнучкого розвитку діяльності та інвестицій в даному регіоні”, – зазначив генеральний директор Nafta  Мартін Бартошович.

Ужгородська ліцензія охоплює площу близько 300 кв. км, являє собою продовження вже розвіданої території на сході Словаччини і повторює деякі характеристики відкритих родовищ у Словаччині.

 

Читайте також: Результативний листопад. Хто розіграв 15 спецдозволів на користування надрами? 

Читайте також: Графітовий гість. Як Заваллівський графіт потрапив у розслідування “Української правди”

Читайте також: Мостобудівна компанія купить спірне родовище граніту за півціни

Читайте також: Гуляйпільське спотикання турецьких планів. Депутати виступили проти родовища залізної руди

 

На фото – прапор Словаччини. Джерело: https://cutt.ly/SYGVaKX