Добувача солі на Херсонщині купує компанія з Миколаєва

Добувача солі на Херсонщині купує компанія з Миколаєва
Фото: https://cutt.ly/TUjUlMn

Всі земельні ділянки по видобуванню солі знаходяться в межах обʼєкту “Смарагдової мережі”

 

Єдиний майновий комплекс (ЄМК) державного підприємства “Геройське дослідно-промислове підприємство” (Геройське ДПП) купить ТОВ “Грин-Груп” з Миколаєва. Повідомляє NADRA.info. 

Договір купівлі-продажу обʼєкта малої приватизації було укладено 22.12.2021, і 23.12.2021 завантажено на сторінці лоту.

Джерело: https://prozorro.sale/auction/UA-PS-2021-11-12-000103-1

 

Довідка ФДМУ:

Основним видом діяльності Геройського ДПП є видобуток солі кухонної харчової осадочної, отриманої шляхом випарювання з морської води Чорного моря у відкрити осадових басейнах. Підприємство розташоване на березі Дніпровського лиману, на відстані 70 км від районного центру – м. Гола Пристань (Херсонська обл.). Виробничі потужності підприємства по видобутку солі представляють собою гідротехнічні споруди (басейни – підготовчі, садкові, канави, шлюзи та інше) на ланцюзі озер, заповнених морською водою Ягорликської затоки Чорного моря.

 

Аукціон з приватизації ЄМК ДП “Геройське ДПП” успішно відбувся 09.12.2021. В аукціоні взяли участь 8 учасників, фінальна вартість приватизації ЄМК в ході торгів зросла з 6 130 330,58 грн до 44 040 000 грн. Про попередню спробу продати ДПП з торгів ми писали тут.

 

Цінові пропозиції учасників аукціону з приватизації ЄМК ДП “Геройське ДПП” 09.12.2021

 

“Станом на момент аукціону, державне підприємство “Геройське дослідно-промислове  підприємство” не проводило видобуток солі. Згідно з умовами продажу, новий власник має зберегти основний вид діяльності підприємства, а саме видобуток солі, що передбачає виготовлення необхідної дозвільної документації. Відповідно до вимог природоохоронного законодавства України, умовами продажу вказаного ЄМК передбачено дотримання  рекомендацій, наданих у Звіті про екологічний аудит щодо об’єкта, виготовленому на замовлення Регіонального відділення Фонду державного майна України в Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі”, – заявили NADRA.info у Фонді державного майна України.

Як випливає з тексту договору, серед іншого покупець має отримати дозвіл на викиди забруднючих речових в атмосферне повітря, а також провести інжинірингові роботи для отримання Дозволу на спеціальне водокористування. Окрім цього, новому власнику доведеться рахуватися з обмеженнями, встановленими Законом України “Про тваринний світ”. Оскільки всі земельні ділянки по видобуванню солі ДПП знаходяться в межах обʼєкту “Смарагдової мережі” Європи в Україні – Kinburnska Kosa.

За умовами договору, покупець ЄМК  є правонаступником обовʼязків ДПП, а також майнових і корпоративних прав, крім права постійного користування земельною ділянкою.

52 848 000 грн (цінова пропозиція плюс ПДВ) за лот ТОВ “Грин-Груп” має сплатити протягом 30 календарних днів. 

ТОВ “Грин-Груп” засновано в травні 2021 р.. Статутний капітал 485 400 грн. Місто реєстрації – Миколаїв. Власник і директор – Бузукін Сергій. Спецдозволів на користування надрами компанія не має.

 

Читайте також: Анатолій Капустюк – про бурштинові 100 мільйонів, торф і мідні плани Волиньприродресурсу

Читайте також: 1 000 000 000 грн очікує Держава від продажу спецдозволів на торгах за рік

Читайте також: Роман Кац: “На одному родовищі ліворуч – вапняк державного значення, а за 500 метрів праворуч – місцевого. На що це схоже?!”

Читайте також: Піщаний поворот. Що буде з річковими родовищами піску в Києві і поблизу – після гучної заяви Служби?

Читайте також: Незаконно звільненого директора ДП “Бурштин України” поновлять на посаді

 

Зображення асоціативне. Джерело: https://cutt.ly/TUjUlMn